Äventyrshunden Diesel

torsdag 29 mars 2012

MF

Hemma hos mig är det MF i dagarna två. Det vill säga matte-fritt. Jag och husse ska hänga helt själva och det betyder att vi gör PRECIS som vi vill. Gå in med leriga tassar, äta hur mycket godis som helst, spana på kvarterets löptikar från balkongen, vara uppe sent på kvällen och spela dataspel... Grabbhäng helt enkelt! :)

onsdag 28 mars 2012

Tur att jag är så bra!

Det är tur att jag är så bra på många saker, för hur skulle matte annars klara sig? Utan mig skulle hon nog inte klara sig vidare värst länge....

tisdag 27 mars 2012

Då var det dags igen!

Tre krypande fästingar har matte tagit på mig idag. Suck, då var det dags för att bli besudlad med diverse kemiska substanser för att förhindra de små rackarna att sprida vidriga sjukdomar till mig. Det börjades med ett halsband som jag ska ha på mig jämt. Det kliar som satan... Får se om det blir bättre om ett par dagar, annars får matte nog byta ut det mot något annat fästingmedel....

Det här är mitt fästingmedel, vad har du för något? 

Borta bra, men hemma bäst

Oooo så skönt det var att hänga på min hemma-ö idag. Jag träffade på Smilla min bästa ö-kompis och så hittade matte på knasigheter som vanligt. Vi tränade på att balansera på kedjan, det gick hyfsat bra. Det är svårare på våren, för på vintern var den mer fastfrusen och gungade inte så mycket... Matte försökte sig på ett uppletande med mig, men det gick käpprätt åt helvete. Men vad trodde hon? Jag hade fullt upp med att spåra rådjur så jag var inte det minsta intresserad av hennes plånbok och kamerafodral som hon gömt i skogen. Jag tyckte mig höra ett rykte om att matte lagt spår åt mig som jag ska ta med husse ikväll. Inte för att jag fattade när hon la spåret eftersom jag varit med henne hela dagen idag.. Hmm, kan det ha varit när jag rusade efter rådjuret kanske? 

Snygga Smilla och jag.
Smilla har lite aussie i sig,
det är nog därför vi trivs så bra ihop hon och jag

Vad ville du att jag skulle göra med den här matte?
Krama den?

Eller kanske krypa genom den? 

måndag 26 mars 2012

Pinn-vecka!

Har precis kommit hem från en vecka på landet med farmor och farfar. Temat har varit pinnar och åter pinnar. Det har varit full rulle och jag har varit ute hela dagarna, nåja en liten tupplur på eftermiddagarna har jag hunnit med när farmor och farfar fikade. Jag har plockat pinnar (eller sly som farmor och farfar envisas med att kalla det) och fyllt en hel kärra. Jag var så duktig att jag fick en bit lövbiff som belöning för mitt pinnslit, men den lilla biten hade gärna fått vara större...Några pinnar var så perfekta att jag var tvungen att tugga på dem först. Men så fick jag reda på att allt som jag samlat in ska eldas upp! Vilket slöseri med fina pinnar!


Ska verkligen alla dessa vackra pinnar eldas?

Kvalitétskontroll






torsdag 15 mars 2012

Goda nyheter!

Imorgon drar jag till farmor och farfar igen och jag fick precis reda på att vi ska åka till landet! Ååååh vad glad jag blev när jag fick höra det! Allt mitt tjat förra veckan om att åka till landet gav alltså utdelning den här veckan! Jag ska bara busa, slappa på kökssoffan, gräva i rabatten och leta pinnar i skogen. Men det betyder också att jag tar en ny micro-blog-paus och återkommer när jag är tillbaka om drygt en vecka. Adios vänner!

Spår, kurs och tvättstuga

Oj, idag har det hänt massor. Jag började dagen i tvättstugan då jag hjälpte till att tömma tvättmaskinen och sen hänga tvätten. Jag tycker det är ganska kul att hjälpa till med hushållsarbetet här hemma. På lunchen fick jag spåra igen över asfalten och så följde jag med husse när han testade att flyga skärm. Och ikväll var jag på kurs hos Hundreda. Jag skötte mig exemplariskt då temat var fokus. Jag var fullt koncentrerad på matte fast det hoppade omkring en galen person med rolig leksak i min ögonvrå. Och på filten var jag avslappnad fast det var hundar som for runt mig hela tiden. Som sagt, bäst när det gäller, det är jag i en liten ask!

tisdag 13 mars 2012

Överraskning i mörkret

Matte har varit på jobbet idag så jag har hängt med husse hela dagen. När matte kom hem hade hon en överraskning till mig. Fast det fattade jag inte förrän vi gick i väg på vår vanliga kvällspromenad....
För innan matte kom hem hade hon lagt ett spår till mig! Så inte förrän matte trollade fram spårsele och linan ur fickan på parkeringsplatsen kom mitt jag-är-så-glad-att-få-spåra-att-jag-bara-skriker-rakt-ut fram. Sen blev det full fräs och maxat drag i linan hela vägen runt i spåret. Matte hade bara gömt plastsaker (två petflaskor och en plastpåse) i spåret, så hon blev glatt överraskad när jag faktiskt markerade dem. Att jag högst motvilligt plockade upp dem och gav dem till henne är en annan historia. Men jag var toktaggad på min spårkanin! Ville leka massor fast vi var mitt i spåret! Matte påminner sig själv om att jag egentligen inte får starta när jag är sådär upphetsad, men vad gör man när man har ont om tid? Bättre att det blir spår än inget alls iallafall tycker jag! :)   

måndag 12 mars 2012

Neeeeeeeej......

...inte tandborstning... Jag lägger mig platt på rygg så kanske husse inte ser mig...

Tokglädje!

Ojojoj, vad glad jag blev när jag fick träffa husse och matte igen! Glädjen visste inga gränser! Matte kom hem i söndags och jag var tvungen att hälsa på henne flera gånger om. Under natten har jag sovit väldigt nära henne och riktigt gosat.  Imorse när jag vaknade var jag tvungen att kolla att hon var kvar flera gånger också. Varje gång hon vaknade till lite så var jag där och pussade på henne. Och hela dagen idag har jag hållit mig väldigt nära  så att hon inte kunde smita iväg igen. Skönt att ha matte tillbaka.

Och så har visst matte antagit en ny utmaning åt oss. Den här gången är det inget trix vi ska lära oss utan vi ska bara gå en massa. Helst så långt som möjligt! Kul! Då kanske matte kommer i form!

tisdag 6 mars 2012

Vintersemester

Matte och husse har inte tid med mig just nu då de håller på med Vildmarksmässor, tråkigt kontorsjobb och tusen andra saker. Så jag har tagit mitt pick och pack och flyttat till farmor och farfar den här veckan. De har iallafall tid för mig! Jag tror jag ska försöka övertala dem att åka till landet, det vore roligt!
Men jag passar på att ta en liten mikro-blogg-paus också. Jag är tillbaka här på bloggen på måndag igen.
So long!

söndag 4 mars 2012

I asfaltsdjungeln

Jag och matte gjorde ett besök i asfaltsdjungeln alldeles nyss. Och av en händelse så hade matte lagt ett spår där till mig! Det var skitsvårt! Men oj så rooooligt! Det var 300 meter asfalt och 500 meter hårt gräs eller snö, och för att ha legat på latsidan i spårbranschen så gick det faktiskt hyfsat bra. Men det var inte bara asfalten som var svårt idag. Ungefär halvvägs genom spåret så försvann husse under ilsket muttrande. (Min vattenflaska hade läkt ut i hela ryggsäcken så husse var helt blöt om ryggen och rumpan, så han gick hem och bytte kläder) Men även om jag blev lite orolig för att han bara försvann så fortsatte jag spåra, fast jag slängde ett getöga då och då mot det håll han försvunnit åt. Men inte nog med det, grannhunden Myra är i höglöp och hon hade strosat rakt över mitt spår! Så för första gången någonsin i min spårhistoria var jag tvungen att stanna upp och nosa där hon hade varit. Men matte var ändå imponerad över att jag fortsatte spåra när hon sa till mig och pekade på spåret i rätt riktning. Jag är faktiskt lite imponerad av mig själv också. Att jag kunde släppa löpdoften och fortsätta att koncentrera mig på det jag egentligen höll på med.

Spår i asfaltsdjungeln

Paus efter spåret med varm choklad i termos

Bad-dags redan nu?
Jo, men husse slängde i något här jag är helt övertygad...

Vilodag?

Jag trodde att söndag var vilodag, men så verkar det inte vara hemma hos mig. Det första jag fick göra i morse när jag klev upp var att plocka upp alla mina leksaker och lägga tillbaka dem i min korg. Sen fick jag hjälpa till att plocka upp smutstvätt från golvet och lägga i tvättkorgen. Och inte nog med det, sen fick jag hjälpa matte att sortera tidningar. Puh, vilken morgon. Nu tänker jag vila, för det är faktiskt söndag idag.

Skulle du spara den här matte,
eller ska jag lägga den i pappersinsamlingen?

Söndagsvila på favvo-platsen i nya lägenheten,
det är så skönt när jag kan ha
tassarna dinglande nedför kanten...

lördag 3 mars 2012

På andra sidan

Förutom att jag har flugit lite skärm med husse idag, eller nåja, mest tittat på när husse försökt flyga i den obefintliga vinden, så har jag även varit på andra sidan. Andra sidan sundet alltså. Hela familjen tog färjan över för att ta reda på hur det egentligen ser ut på andra sidan. Spännande var ordet.

Nämen, en fästing!
Nej, jag menar fästning så klart!
Foto: Tomas Almbo

Är det här kärlekens fyr tro?
Foto: Tomas Almbo

fredag 2 mars 2012

Kittad till tänderna?!?

Matte har varit på Ikea och handlat tandborstmuggar till mig! Gudskelov, ska jag inte använda dem till själva tandborstningen som jag starkt ogillar... Nä, jag ska ha dem när jag jobbar med luktdiskrimineringen. Vi har haft uppehåll med det sen vi var på kursen i slutet på januari. Men nu har vi alltså börjat igen. Alla mina skills satt kvar sen sist, förutom sittmarkeringen, den har jag alldeles glömt bort. Men det kommer, vara bara lugna! :)

Vårkänslor!

Ååå härliga vår, nu kan man ligga på balkongen och slöa
för matte  kör med öppna dörrar för det mesta!

torsdag 1 mars 2012

Forskar-assistent

Matte har knåpat ihop en licentiat-avhandling på sitt jobb, ni vet det där stället hon är på när hon inte äventyrar med mig. Jag har korrekturläst forskar-boken. Inte helt nöjd med smaken faktiskt...

Sista korv-bilden

Okej, det här får bli mitt sista bidrag i korv-apporterar-tävlingen.

Notera den inte helt avslappnade blicken och att tungan nästan ,
men bara nästan är lindad runt korven

Boll-balans

Den här kedjeutmaningen som matte har antagit åt mig, utan att egentligen fråga mig vad jag tyckte om saken, innebär att det blir mycket olika balansträning för min del. I den senaste versionen är en stor boll inblandad. Om jag får tycka något så anser jag att matte för köpa en mindre boll så jag har en rimlig chans att komma upp på den....