Äventyrshunden Diesel

söndag 30 mars 2014

Fjälläventyr

Vilken härlig vecka jag och matte har haft. I måndags drog vi till Storhogna och checkade in på det hotell som matte brukade vara på när hon var liten valp. Jag gillade omgivningarna direkt!
Det var stjärnklart när vi kom och sen höll det fina vädret i sig hela tiden.

Första dagen var vi på tur på fjället hela dagen. Vindstilla, sol och massa gott äventyrsfika. Inte alls en dålig start. En lång tur med en del bakhalt för matte och full fart framåt för min del.

Jag var bara superlycklig av att vara till fjälls!
Matte också! 
Lång mysig fika i solen hör till när man är på tur.  


Matte tyckte jag behövde sovmorgon nästa dag så hon åkte slalom på förmiddagen medan jag vilade i sängen, men eftermiddagen åkte vi längdskidor till Samevistet och käkade våffla och åkte hemåt i en jättefin dal längs en å. Jag är trots allt nöjd med dagen.



Go-ben till lunch på den soliga verandan. 

Den här vägen matte,
följ bara min svans så kommer vi inte åka vilse. 

Torsdagen var kanske den bästa dagen på hela veckan, bara jag och matte. Vindstilla, varmt, sol och lagom lång tur i en nationalpark. Sånfjällets nationalpark var väldigt fint och jag och matte låg och sov på mossan med utsikt över dalgången.

På väg upp för Sånfjället. 


Tupplur på toppen med vacker utsikt.
Matte funkar fint som huvudkudde.

På torsdag kväll slöt vi upp med Reka, Sofia och Jonas. Det var väldigt förvånande att träffa Reka där i fjällen!! Men glad blev jag. 

På fredag morgon skidade vi från Tänndalen till Ramundberget, med solen i ryggen hela dagen. Först var det superkul och jag och Reka sprang som skållade råttor fram och tillbaka över fjället. Det var innan vi förstod hur långt vi skulle skida... Och det var innan Reka fick skavsår av sin dragsele....


Reka drar duktigt i selen...

Man kan väl säga att vi tog det lite lugnare efter lunchen för att orka ända fram. Vi belönades med vacker kvällssol över fjället för våra bedrifter.

God natt fjällen. 
Framme i Ramundberget fick jag inte sova med matte i hennes rum! Skandal! Det fanns inga hundrum kvar till henne och mig. Först blev jag jätteledsen, sen insåg jag att jag skulle slagga med Reka och då blev jag glad igen!

Nästa dag gled vi mestadels i nedförsbacke nästan hela vägen till Funäsdalen. Jag och Reka slapp dra idag, vi fick härja fritt som vi ville i det vackra spåret längs älven.

Skiing on the edge to Älva!

Smörar in mig lite hos Rekas matte,
då kanske jag får smaka våffla?
Himla sköna lår hon har som man kan vila huvudet på...

I Funäsdalen fick jag sova med matte på hennes rum, skönt. Då kunde jag håra ner hennes kudde som vanligt..
Sista dagen så checkade Reka ut, hon och henne flock struntade i den sista etappen. Vi hade skidat över 2 mil per dag de tidigare två dagarna, och för Reka som nyligen har fött valpar så blev det lite för mycket. Så den sista sträckan tillbaka till Tänndalen fick jag och matte avverka själva.
De gjorde inte så mycket, det var en lugn dag med uppför hela vägen tillbaka till bilen. Så jag hann strosa runt i lagom tempo medan matte slet med bakhala skidor.

Uppförsbacken som aldrig tar slut...

Till sist kom vi fram och nu har solen skinit i en vecka på oss! Matte är brun, och jag kanske har fått en fräken under pälsen...
Så himla härlig fjällvecka, mera sånt här matte!!! Jag vill inte åka hem!!

lördag 29 mars 2014

Hotelltestarpatrullen del 8

Äntligen blev jag och Rekisen välkomnade på ett propert sätt. Godis och vattenskål låg på rummet när vi anlände till Funäsdalens hotell.
Okej sängar också, så detta hotell får godkänt.

Var jättetrött efter en hel dag på fjället, så jag somnade omedelbums på mattes skor när hon gick och åt middag med Sofia och Jonas. Hörde att Reka bodde i rummet bredvid mig, kändes tryggt att veta att hon var nära.

Får jag öppna påsen nu?

Mmmm, mattes svettiga skor...zznark...

fredag 28 mars 2014

Hotelltestarpatrullen del 7

Nu har jag, matte, Reka, Sofia och Jonas förflyttat oss till Ramundberget med hjälp av skidor. Eller jag och Reka har ju sprungit så klart men de andra har åkt skidor. Så ikväll testar vi Ramundbergets hotell.
Fräscha rum, tyvärr inget extra hundigt som välkomnade oss. Enda nackdelen var väl att jag inte fick sova med matte, för hon hade inget hundrum.
Så jag fick dela rum med Reka, Sofia och Jonas. Det var helt okej faktiskt, även om jag saknade matte jättemycket. Jag blev superglad när hon kom på morgonen och hämtade mig! Puh, hon hade inte lämnat mig....

Inga bilder blev tagna från rummet eftersom både jag och Reka var helt slut efter en dag på fjället så vi däckade direkt vi satte tassarna innanför dörren.

torsdag 27 mars 2014

Hotelltestarpatrullen del 6

Jaha, nu går vi in på vandrarhem. Ikväll testar jag Skarvruets vandrarhem.




Betyget är nja, inte speciellt godkänt. Inget extra på rummet som välkomnade mig som hund. Miljarder kuddar i sängarna i och försej som jag kunde vila huvudet på. Men minus för råttbajset på golvet och blodet från smällda flugor/myggor i taket.

Plus för trevligt frukostsällskap i form av
Sofia, Jonas och REKA!!! 

måndag 24 mars 2014

Hotelltestarpatrullen del 5

Jag börjar nästan undra om matte har gett upp vårt tältande på äventyren numera för vi tog in på hotell igen! Ett hotell som matte har bott på mycket med sin familj när hon var liten valp. Hotellet i Storhogna. Det var också här som hon lärde sig att åka skidor och uppskatta fjällen.
Här finns mycket nostalgi för min matte och vi ska bara vara här och njuta, mysa och gosa av allt som fjällvärlden har att erbjuda i slutet på mars.

Matte var jätteglad när vi checkade in för vi fick just det rummet som hon brukade bo i när hon var hör för typ 25 år sedan. Nummer 12. Korridoren såg likadan ut som den alltid gjort, men rummet var omgjort. Det luktade likadant på hotellet som förr, sa matte. Jag gick längs tegelväggen med nosen och försökte förstå vad för doft det var hon pratade om.

Jag måste säga att jag inte är helt nöjd med hundservicen på hotellet. Okej, jag fick ett fint täcke som jag kunde bädda runt med och slagga på, men hundskålen var av tråkig plast och inte fanns det något hundgodis på rummet när jag kom. Underkänt på den fronten.



Men något som däremot får godkänt är sängarna. Suuupersköna!

Kudde=bra! 

Säng=bra! 


Roadtrip igen!

Matte överraskade i morse med att börja packa äventyrsväskorna. Hon hade inte berättat för mig att vi skulle iväg?! Hon påstår att hon nämnt det, men jag tror annorlunda.
I vilket fall som helst så var jag bara sur ett litet tag, sen drogs jag med i packandet och hjälpte till att bära fram det som skulle med. Dock tyckte matte att de smutsiga strumporna som låg på vardagsrumsgolvet var onödigt att ta med... Undrar varför?

Nu har vi åkt bil ett bra tag och rastar någonstans längs vägen. Jag tror att vi är på väg till Vemdalen för att åka skidor på fjället. Låter bra i mina öron!

Fin rastplats att sträcka på benen. 


söndag 23 mars 2014

MTB is da shit!

Jag och min flock är ute och mountainbikar i skogen. Det är så himla skönt att få sträcka ut benen ordentligt på vårdoftande stigar. Aaah, härligt!

Det är dock tur att det ska fotas en del längs vägen också, så att jag hinner hämta andan mellan de snabba sessionerna...


Nellie-morgon

Träffade min ö-kompis Nellie på morgonpromenaden! Det var verkligen jättelänge sedan. Vi busade runt lite lagom före frukosten.


lördag 22 mars 2014

Yey! Spårat!

Husse och jag har varit ute och gjort roligheter idag. Vi har spårat!
Eller jag har spårat, husse har mest hängt efter i linan. Han är sååååå långsam i skogen, jag drar allt vad jag är värd framåt och husse drar bakåt. Han menar att jag måste hinna hitta alla föremål, så jag inte bara springer över dem.
Men alltså ni fattar inte, det är ju själva spårandet som är det bästa som finns! Att plocka upp saker på vägen som någon klantig spårläggare har tappat är inte alls lika tillfredsställande. Näe, tacka vet jag att hitta slutpinnen! Det är sann lycka det!

Håll i dig husse, nu kör vi! 

Vafalls?! Det ligger ju blodpudding i burken?!
Det kan jag i och för sig tänka mig
att stanna till lite extra för...

Ha, en stig!
Kom igen, svårare hinder än så klarar jag med en tass-spark! 

Häng på husse, hit ska vi! 

Åsså en suddig film på mig och husse in action, notera min propellersvans som snurrar i turbofart av pur glädje!


torsdag 20 mars 2014

Skynda, skynda!

Innan snön försvinner det vill säga. Matte och jag hann med 4 km innan nattens snö hade smält bort.. Bättre än ingenting och en oväntad torsdagsupplevelse såhär mitt i våren!



Nu är det dags för lunch-business-möte med Reka. Jo, det är sant, Vi ska inte träffas och leka, nej nej.
Vi har viktiga affärer att avhandla. Hon jobbar ju som friskvårdsansvarig på Sällskapsresor. Just idag har hon tagit med sig chefen på friskvårdspromenad på min ö och dessutom ska vi snacka business, hennes resenärer vill kanske bli guidade här på ön i sommar.
Jag ska lägga ett anbud på guidningen. Är det någon som kan min ö så är det ju jag! Jag hittar varenda stig här i krokarna.

tisdag 18 mars 2014

Yippie! Hundvandring bokat 14 september!

Jajamän, den populära hundvandringen återkommer i höst! Duktiga Susanne Jaczewski från Freestylehundar är instruktör och temat blir skogsagility! Jag läääängtar! Hoppas det blir många hundar och ägare som vill hänga med även denna gång!

Mer info hittar du här!

Hundvandring i Roslagen
hundvandring
Häng med på härlig hundvandring i höst! Vi vandrar i vacker natur genom mysiga skogar. Som alltid på 52 adventures hundvandringar har vi sjöutsikt under dagen.
Temat för vandringen är ”skogsagility”. Vi använder vad skogen har att erbjuda i form av hinder och klurigheter. Vi tränar balans, koordination och kondition med våra hundar. Få tips och idéer om hur du kan piffa till vardagspromenaden med nyttiga övningar som aktiverar din hund på ett lekfullt sätt.
Med på vandringen följer Susanne Jaczewski från Made to move/Freestylehundar, en erfaren och duktig instruktör inom både agility och freestyle. Passa på att kombinera den härliga känslan av att vara ute i naturen med en lärorik stund för dig och din hund. Välkommen att umgås och ”prata hund” med likasinnade!
Under vandringen tar vi en välbehövlig paus i det gröna då vi äter vår medhavda matsäck. Alla deltagare får en ”doggie bag” med sig hem med hundiga överraskningar från Djurmagazinet i Arninge. Välkomna!

Varför: För att det är roligt att utvecklas tillsammans med sin hund.

Vem: Passar alla som gillar att vara ute i naturen och vill spendera kvalitétstid med sin hund.

När: Söndag 14 september, klockan 10-15.

Var: Brottby

Hur: Hela turen är ca 5 km. Under vandringen stannar vi till för att göra olika övningar med hundarna. Vi pausar för medhavd lunch någonstans på vägen.
Ta med egen matsäck, regnkläder och varm tröja till er själva. Till hunden tar ni med regntäcke om ni har, vatten, skål, hundleksaker och gott godis i olika former.

Vad: I priset ingår guidad vandring, erfarna hundtränare, doggie bag med smarrigheter.
Minst 6 ekipage för att turen ska bli av.

Pris: 600 kr
Anmälan: Görs genom att skicka ett mail till info@52adventures.se med ditt namn, adress, mailadress och telefonnummer, hundens namn, hundens ras och hundens ålder.


söndag 16 mars 2014

Sköna söndag

Idag är en ganska skön söndag om du frågar mig.

1. Husse är hemma!

2. Matte och jag började dagen med att cykla över ön till fästningen Redutten.

Självklart skulle vi ut och balansera
på vallgraven till fästningen.
Matte surrade något om att hon skulle plåta
till ett reportage hon jobbar med...
Hon mumlade också om att det var
bra balansträning för oss båda två...
3. Jag tog en powernap i Redutt-ateljén medan matte intervjuade några konstnärer till sitt reportage.

Cool ateljé, här fanns allt möjligt.
Bland annat ett trumset att vila huvudet på. 

4. Matte och jag fick insidertips och plockade en geocache vid Redutten innan vi hojade hem genom skogen.

Matte, jag tror jag har hittat cachen!! 

5. Efter lunchen fick jag efterrätt; KÖTTBULLE!!

6. Promiss i solen längs havet med BÅDE husse och matte. Mys på hög nivå.

7. Nu slumrar jag i soffan med Herr Grävling och Misse.



fredag 14 mars 2014

Fredagsöverraskning!

När jag klev utanför dörren i morse väntade en väldigt trevlig överraskning där!
Dessie, min nya kompis från Värmdö, hade tagit färjan över till min ö bara för att träffa mig.

En lång härlig förmiddagspromiss blev det och det var lika roligt som sist!

Dessie är bra på att posera, jag är mer för att sprätta runt! 

Jag upptäckte att Dessie älskar att bada!
Vi kanske kan simma ihop i sommar när det blivit lite varmare...

torsdag 13 mars 2014

Hos hundvakten

Matte ska på galej och husse är bortrest, så jag ska hänga hos hundvakten ikväll. Och inte vilken hundvakt som helst. Moster och morbror! Jag gillar dem jättemycket, men jag får inte chansen att träffa dem så ofta. Därför blir jag extra glad när jag kommer hem till dem.


Freestylehundars Tricktävling nr 21 : Dribbla

Jaha, då är det alltså inlämning av trick nr 21 imorgon, matte och jag var tvungna att filma idag för imorgon är vi uppbokade hela dagen och har inte tid att trixa med Freestylehundar.


Det här var ett klurigt trix, trots att jag har tränat massvis med balans under januari och februari och till och med tjuvstartat tricket innan det kom ut på hemsidan, så är det frågan om jag får godkänt denna gång.
Alltså jag har inte medvetet tjuvstartat, jag tränade ju balans och matte tog in bollen tidigt i den träningen.


Så med lite hybris i bakhasorna efter min senaste vinst i denna tävling så blev jag nog lite lat och tränade inte ända till slutet utan trodde att "det här ska nog gå vägen"...
Det gick ju superbra med dribblingen innan jag drog till fjällen faktiskt. Faktum är att jag dribblade över hela vardagsrumsmattan! Sen tog jag semester och tappade helt formen verkar det som.


För idag när vi var tvungna att filma så fick jag scenskräck. Det fanns inte en chans att jag skulle dribbla över vardagsrumsmattan idag, matte fick tokbacka i träningen och lägga in en HOPVIKT handduk som jag med nöd och näppe tog mig över. Med en massa klick och lock på vägen.
Hon var tvungen att klicka i början till och med för att jag skulle hålla spralliga tassar stilla på bollen... Tror inte att det var godkänt enligt reglerna.... Vi får se vad domaren säger.


Men va fan, man kan inte vara på topp jämt. Såhär blev vår inlämningsfilm i alla fall. Skit samma om det blir godkänt eller ej, det är så roligt att träna med matte så jag bryr mig inte om vi blir godkända idag. Och dessutom vet jag innerst inne, innanför pälsen, att jag kan det här bättre än vad jag visade idag.




Nu måste jag hitta min expeditionsräv, för matte berättade precis att vi ska till fjällen igen! Och Reka ska följa med!
Men var sjutton la jag räven sist...?


onsdag 12 mars 2014

Vårmorgon

Matte hade inte ro att jobba i morse så jag lurade med henne på långtur på grannön med hojen. Det är bra att hon är lättlurad när det kommer till såna här saker...

Havsutsikt på träningsrundan, jo jag tackar.

Årets första tassdopp. 

fredag 7 mars 2014

Hårresande

Matte suckar och stånkar över min päls. Hon tycker att det är så onödigt att jag behagar lämna hårstrån efter mig var jag än går. I kylskåpet, i munnen på matte, i sängen, soffan, i datorn....

Jag kan inte rå för att jag är på väg att släppa vinterpälsen redan nu. Sorry matte, men jag vet att innerst inne gillar du min fluffiga päls!


torsdag 6 mars 2014

Hos frisören

Matte höll på att skrämma livet ur mig när vi var på frisersalongen i morse.
När vi klev in innanför dörrarna så sa hon att det var jag som skulle friseras! Hjälp!
Min päls är min stolthet!
Men som tur var så skojade hon bara. Det var hon som skulle klippa sig. Puh....



Jag rävsov på golvet medan mattes blonda hårsvall blev betydligt kortare. Ett tag funderade jag på om jag skulle spara hennes hår, precis som hon gör med mitt när hon borstar mig. Matte påstår att hon ska lära sig att tova (tror det heter så?) och göra garn av mitt hundhår... Jag kanske skulle göra en hårboll av hennes och ha att leka med?!?

Efter klippningen tog vi en supermysig morgonpromenad i ett soligt och folktomt Waxholm.


söndag 2 mars 2014

På vinteräventyr i Åre

Det är så härligt att vara i fjällen! 

Det är så härligt att åka längdskidor i Ullådalen
och fika med våffla!
Det är så härligt att promenera i Åre by!
Det är så härligt att topptura med matte och husse! 

Det är så härligt att det blåser så hårt på berget
att matte får hålla i mig så att jag inte ska fladdra iväg!

Det är så härligt att vi snart ska vända neråt
och jag får springa i full galopp på fjället! 


Det är inte alls härligt att jag skar mig i trampdynan 
på den hårda snön och får åka taxi ner för berget


Då är det härligare att vintervandra
vid Tännforsen!