Äventyrshunden Diesel

fredag 30 december 2016

Husses första skidtur på fjället!

Alltså min matte och jag är ju luttrade turåkare numera och kan det här med att skida på fjället liksom. Men min husse är oinvigd i detta fantastiska nöje som jag och matte älskar så mycket. Så idag fick det bli premiär för husse på turskidor. Planen var en lätt tur till Fallmoran med lång lunch och korvgrillning över öppen eld, jag tror att det var det där sista som till slut fick husse att säga ja till detta äventyr.

Taktiksnack hur vi ska få husse på bra humör..

Det började inte jättebra, om du frågar min husse. Men om du frågar mig så skulle jag svara att det bara var bra att han fick testa på snön så att säga.
Husse hävdar att jag sprang i vägen för honom i nedförsbacken och orsakade hans fall efter bara 50 meters skidåkning, men jag hävdar att han skidade precis där jag tänkt springa.... Iallafall så var det mest han som fick ont, jag klarade mig utan skavanker. :)

Efter lite muttrande och mutor i form av choklad till husse och äventyrsgotta till mig så var vi alla på benen igen och vid hyfsat gott humör. Alltså jag och matte var ju så klart supernöjda med tillvaron på det tysta fjället medan husse var mer sammanbiten och gnällde över "vingliga pinnar till skidor".

Vi skidade bredvid en bäck nästan hela tiden och det porlade så mysigt och jag kunde ta drickapaus precis när jag behagade.
Mysåkning med instant drickapaus.


Vi nådde Fallmoran efter en dryg timmes skidåkning, matte och husse började göra upp eld direkt och jag spanade in omgivningarna. Supermysigt! Vi eldade i två timmar och åt massa god korv och godis. Jag tror att husse började gilla det här med turskidåkning någonstans under den här lunchrasten faktiskt....

Korvgrillarmys! 


Efter långlunchen var det bara att glida ner igen till där vi började vår dag, hur enkelt som helst och en väldigt härlig dag på fjället!

Något svårvallat just här....