Äventyrshunden Diesel

söndag 14 oktober 2012

Eldigt helgäventyr

Jag tog med mig matte och husse till sjöss i helgen. Vi lastade vår lilla båt full med allt som man behöver om man ska mysa en natt i tält i oktober. Det var ganska mycket grejer, det var knappt så jag fick plats i båten!

Tänk vad mycket saker man behöver för en natt i tält? 
Först åkte vi till mattes och min favvo-ö där vi slumrade en stund i solen och sen promenixade runt ön.

Husse, ska du med på promenad?

Nähä, då går jag väl själv då! 

På kvällen åkte vi till Finnhamn där det visade sig att hela min tjocka släkt var! Morfar, Lillasyster, Moster Inger, Morbror Leif, Faster Lena och Farbror Lelle. Fast Lelle är jag lite rädd för.  Men jag varvade med att skälla på honom och hälsa fint. De käkade middag tillsammans medan jag roade mig med att grusa ner Moster Ingers säng. Sen kom de och hämtade mig och vi gick på eldshow vid båthuset. Jättemysigt var det, jag nästan somnade när bandet sjöng så fint.

Verkar varmt att ha elden i munnen eller? 

Sen kom nog det bästa på hela dagen, att få krypa ner i tältet med matte och husse bland fluffiga täcken och varma filtar. Myspys säger jag!

Kan vi inte stanna här liiiite till? Snälla?! 

På morgonen efter hann vi precis få ner tältet och åka tillbaka hem med båten innan regnet kom. Det kallar jag tajming det!

Jag är redo för hemfärd! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.