Äventyrshunden Diesel

tisdag 23 april 2019

Nytt jobb och doftprov Eukalyptus-check!

Idag började jag och matte med vår nya guidebok! Äntligen är vi igång och vi startade med att upptäcka Malmaön på Värmdö som var helt ny för oss. Wow! Vilket ställe! Vilket väder! Vindstilla, soligt och lagom vamt. Helt perfekt start på den här roliga boken som vi ska jobba med hela sommaren. Den här boken kommer fokusera på vandringar med havsutsikt, något som passar oss båda mycket bra! Jag var glad som en lärka och skuttade runt med svansen i vädret och var bara LYCKLIG mest hela dagen. Vi upptäckte jättegrytor som jag nästan trillade ner i, jag badade och samlade på de finaste pinnarna klippstränderna hade att erbjuda. En perfekt dag!

Bleke på havet och bus i sinnet! 

När jag hoppade in bilen var jag rätt nöjd med dagen, och tänkte slumra lite som jag brukar när vi reser hemåt från våra vandringar tillsammans. Men matte hade en överraskning till mig! Istället för att åka hem så åkte vi till Älta hundhall för att göra doftprov i nosework! Och jag som ÄLSKAR att jobba med nosen. Det var spännade att komma till ett nytt ställe och kika på alla hundar som var där. Jättefin hall att träna i har de minsann i Älta också. Matte och jag la ut vår filt och så låg vi och väntade på vår tur medan vi snackade med min hundtränare Emma från Hundreda. Vi hade sån himla tur att hon var där och skulle göra doftprov med sina egna hundar. Emma har tränat mig i det mesta jag kan och det var skönt att hon var där ikväll och bonusstöttade oss också. 
När det var vår tur var jag förväntansfull medan matte var lite nervös. Men jag visade att hon kunde lita på mig med kroppsspråket som vi kommunicerar med, och då lugnade hon sig. Tillsammans tänkte vi ha kul, klarar vi inte gör vi bara om en annan dag, det är ändå bra träning. 

Vi kliver in i hallen och matte fipplar på mig den speciella selen som vi använder till nosework, då vet jag vad som ska hända och vad som förväntas av mig. Matte hade matchat med pannband i samma färg som min sele, dagen till ära. 
Min nos börjar vädra och jag vill iväg på en gång, matte fipplar lite till och jag måste hosta några gånger och släpper sen äntligen iväg mig. Jag går lugnt men bestämt längs den första raden av kartonger. I en av dem ska doften eukalyptus finnas. Inget i den första raden, ger mig på den andra raden. Kartong nummer två tycker jag minsann att det luktar eukalyptus! Jag visar för matte, hon ser men hon vågar inte riktigt säga "markerat"... Så jag går vidare längs med raden och tar sen ett varv till med början på den första raden. När jag igen stannar på samma kartong i rad två och visar att det är den HÄR, då vågar matte äntligen säga markerat. Och vi får rätt! Glädjeyra uppstår och jag och matte busar som tokar med mitt favvo-kaninskinn som vi alltid gör. Ååååååh vad roligt det är med nosework! Och sen får jag leverpastej, tonvis med gos, noseworkintyg och en medalj! Tadaa! Grattis till mig! Nu ska jag fira med min matte! Hon hälsar att hon är vääääldigt stolt över mig! 

Stolt Äventyrshund med medalj och intyg i nosework!
I bakgrunden ser ni kartongerna som jag sökte på. 
PS. Jag är ganska stolt över min matte också....:)

Jag och min medalj!


Kan man äta den här medaljen? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.