Äventyrshunden Diesel

söndag 30 september 2012

Fjällsemester

Matte och jag drog till Grövelsjön för lite minisemester

På väg uppför Båthusberget

Räknar in alla så att jag vet att alla är med

En hjärtsjö! 

Snööööö-ruskning! 


Är det här toppen matte?


Jag tar täten i vadningen! 

Får jag bada snälla?!

Puh, jag blir så trött av fjälluften...

onsdag 19 september 2012

Freestylehundars Tricktävling nr 7: Burktrick del 4

Jaha, då har jag och matte tränat på att få in alla mina tassar i en kakburk. Det här var ett svårt trick för mig, jag börjar ana vad matte menar att jag ska göra. Vi fick tips av en kompis att träna på att kliva upp på höga grejer, och det kan jag balansera på, inga problem. Men sen när jag ska kliva i burken/locket, då blir det knas i huvudet... Här är en film med hopklipp från dagens alla små korta träningspass.




söndag 16 september 2012

Freestylehundars Tricktävling nr 7: Burktrick del 3

Inga vidare framsteg som visas i filmen, jag fattar inte riktigt VAD matte vill att jag ska göra. Och då blir jag frustrerad och går därifrån.






Men sen körde vi ett pass i hörnet utan filmkamera, och då hände det något i hjärnan på mig. Först satte jag mig ner med framtassarna på burklocket, inget beröm. Provade att ställa mig upp och för att få plats i hörnet så var jag tvungen att ställa alla 4 tassar på det där jävla locket. Och då! Då fick jag massor av beröm från matte! Får se om jag kommer ihåg det imorgon..... Och nej, matte fick inte med det på film som sagt. Ni får ta mig på mitt ord. Punkt. 

lördag 15 september 2012

Hundguidat

Jorå, då har det varit hundvandring i mina hemtrakter. Jag tog på mig ansvaret att guida runt hundarna på mina bästa promenadstigar. Jag tror att de tyckte att det var lika fint som jag tycker. Och så hade vi roligt också! Det var tema nos på vandringen, vilket är min favoritsport. Jag fick visa hur man gör när man tar ett spår och letar efter leksaker i träden. En mycket bra dag måste jag säga att det var!

Följ mig, jag vet bästa vägen! 

Hmm, vad gömmer sig bakom mastiffen?


Snyggaste Alice var med på vandringen,
hade svårt att hålla tassarna i styr...

Puh, man blir lite trött av att guida hundar på sin egen ö...

Uuah, ta bort mastiffen från min rumpa!! Nu! 


fredag 14 september 2012

Preppar för imorgon!

Matte och jag håller på att förbereda för hundvandringen imorgon. Fixat ihop doggie bagsen och rekat var vi ska gömma överraskningarna imorgon bitti. Kommer bli jätteroligt! Jag längtar!

Vad är det där för roligt som ligger på bordet matte?
Ska jag med få en sån?


Testkör lite leksaker...
Jorå... de är tillräckligt roliga!


Doggiebagsen fixade och klara för imorgon! 

torsdag 13 september 2012

Hundvandring på lördag!

YIPPIIIIEE! På lördag är det dags för hundvandring igen! Och min skada var inte så allvarlig så jag får hänga med! Matte hälsar att det finns några platser kvar om någon skulle vara sista-minuten-sugen!



Häng med på mysig hundvandring i höst! Vi vandrar i skärgården med utsikt över hav och klippor i sprakande höstfärger. Temat för vandringen är ”nos” då vi koncentrerar oss på att aktivera just nosen hos våra hundar. Få tips och idéer om hur du kan piffa till vardagspromenaden med nyttiga och roliga övningar som aktiverar din hund på ett lekfullt sätt. Passa på att kombinera den härliga känslan av att vara ute i naturen med en lärorik stund för dig och din hund. Välkommen att umgås och ”prata hund” med likasinnade! Under vandringen tar vi en välbehövlig paus i det gröna då vi äter vår medhavda matsäck. Alla deltagare får en ”doggie bag” med sig hem med godsaker och leksaker till hunden samt en rabattcheck hos Petdesign. Välkomna!
Varför: För att det är roligt att utvecklas tillsammans med sin hund
Vem: Passar alla som gillar att vara ute i naturen och vill spendera kvalitétstid med sin hund
När: Lördag 15 september kl. 10 – 16
Var: Rindö, Stockholms mellersta skärgård
Hur: Vi träffas på kaserngården vid gamla KA1 regemente på Rindö och sedan vandrar vi tillsammans runt ön. Under vandringen stannar vi till för att göra olika övningar med hundarna. Hela turen är ca 5 km. Vi pausar för medhavd lunch någonstans på vägen.
Ta med egen matsäck, regnkläder och varm tröja till er själva. Till hunden tar ni med regntäcke om ni har, vatten, skål, hundleksaker och gott godis i olika former.
Vad: I priset ingår guidad vandring, erfarna hundtränare, doggie bag med smarrigheter.
Pris: 555 sek
Anmälan: Görs genom att skicka ett mail till info@52adventures.se med ditt namn, mailadress och telefonnummer, hundens namn, hundens ras och hundens ålder.
Hundvandringen arrangeras i samarbete med
Hundreda www.hundreda.se och Petdesign www.petdesign.se

onsdag 12 september 2012

Kvällsäventyr

Ikväll hände det sig så att det blev ett litet kvällsäventyr! Vi tog båten till en mysig ö och hade det skönt hela familjen. Matte och husse grillade korv och jag försökte med alla medel få smaka. Gick inget vidare. Matte och husse är stenhårda med min diet fortfarande.

Ö-äventyr

Efter middagen så busade husse och jag och hade väldans skoj! Lite för skoj kanske för det slutade med att jag skrek till när jag sprang rakt in i lite järnskrot som låg på backen och slog i knät. Jag ylade och hoppade på tre ben och gick till matte för att få tröst. Haltade och ville inte stödja på benet. Matte blev jätteorolig och vi fick åka hem lite tidigare än vad vi tänkt. Haltade fortfarande när jag gick i land på bryggan. Vi får se hur det är i morgon. Nu ska jag vila. Hoppas att inte hundvandringen på lördag är  i riskzonen...

tisdag 11 september 2012

Resultatet...

...av en dag utomhus:

Kliar gör de små kardborrarna också...

söndag 9 september 2012

En bra söndag

Kanske en av de bästa söndagarna på länge! Först morgonchill på bryggan och sen kom Reka med tillhörande flock på besök. Det blev massa bus så klart men Sofia la även ett klurigt spår till mig! Som vanligt var jag övertaggad i början och missade varenda pinne. Men eftersom matte inte hade en aning om var Sofia hade gått så hade hon inget annat val än att bara följa efter mig. Det blev ett himla irrande fram och tillbaka och runt i cirklar. Men i slutändan hade jag hittat varenda pinne även om jag inte gjorde det i någon som helst slags rätt ordning.... Varför göra som regelboken när det finns roligare sätt att spåra på?!

Aaaah, underbara morgon! 

Spårlina framåt sträck! 

Försöker spela oberörd av Rekas oemotståndliga charm.
Går sådär....

torsdag 6 september 2012

Freestylehundars Tricktävling nr 7: Burktrick del 2

Okej, matte har bytt ut burken till en mer stabil rackare. Mer lik en kakburk faktiskt!
Vårt andra träningspass i tävlingen med andra ord.




tisdag 4 september 2012

Äntligen ett nytt trick!

Jo, matte har ju mest skrivit bok på senare tid och inte varit så kreativ vad det gäller min aktivering. Men idag så har vi äntligen börjat träna på ett nytt trick! Bloggen Freestylehundar har en tävling då man ska lära sig att stoppa 4 tassar i sin egen matskål, så det har jag och matte nu anmält oss till! Anmäl dig du med! Man kan vinna ett fint pris från Hurrta!

Ska jag doppa tassarna i kakburken? 

Taggiga hinder

Var husse verkligen tvungen att gömma sig bland taggbuskarna? Han vet ju att jag blir så ivrig när jag ska leta efter honom.... Jag blir helt blind för allt annat än att hitta honom... Så det ville sig inte bättre än att jag rev öronlappen på en taggbuske. Hur ett litet sår kan blöda så mycket är märkligt tycker jag. Nu får jag gå med blodstoppande vadd fasttejpad på örsnibben. Ganska oskön känsla måste jag säga. Men jag slapp iallafall att åka till veterinären igen.

Busar man med husse
då får man ibland omplåstras....
Ska jag SOVA med det här med? Suck..

måndag 3 september 2012

Förskjutning

Bara för att jag smaskade i mig en hel kladdkaka i lördags så har matte meddelat att min övergång till vanlig mat är nu förskjuten. Bah, det är inget fel på mig. Ge mig leverpastej! Jag är redo!

lördag 1 september 2012

Dagen D

Jo, som ni alla säkert vet så är det den första september idag. Och är det något nytt ord jag har lärt mig den här sommaren så är det just september. För det är nämligen då jag ska få börja äta riktig mat igen och inte den speciella som är snäll mot magen som jag har ätit hela sommaren. Så jag har liksom längtat efter den här dagen, då september börjar. Köttbullar, korv, tuggben...! Oj, vad jag längtat!
Ja, och så råkar ju min morfar fylla år idag också. Så mattes Lillasyster hade bakat en kladdkaka som vi skulle ta med oss till honom för att fira. Och i ett obevakat ögonblick i bilen så gjorde jag just det som jag längtat efter. Åt något annat än mitt specialfoder. Kakan låg ju där och luktade ljuvligt! Så jag glufsade i mig alltihop innan matte ens hann blinka. Ojoj vad gott det var! MUMS!!! Och matte sa att hela jag doftade choklad efter det.

Mums filibaba! 

Men det som var mindre roligt var att det blev till att ögonaböj och bums åka till veterinären för att få en spruta i nacken  med a-p-morfin (?). Efter bara en dryg minut så kom HELA chokladkakan upp igen. Slöseri om du frågar mig. Jag var skitsur på matte under den korta stund som vi spenderade hos veterinären och jag fick kräkas på en sopsäck. Hrmmpff, var det verkligen nödvändigt?

Den goda chokladkakan, alldeles bara till spillo!?!

Veterinären sa att jag skulle vara lite slö av morfinet under den här dagen, men det vet jag inte om jag känner något av...? Jag är mest hungrig. Men tror ni att jag får någon mat? Nähä, då ska jag tydligen FASTA tills imorgon. Först ska man kräkas upp det smarriga man har tryckt i sig och sen ska man fasta på det? Det är ett hårt liv jag lever...
Och på frågan om det var värt det? JAJAMÄN! Skulle jag få chansen igen så skulle jag äta upp all choklad i hela Småland! Var så säkra på det!