Äventyrshunden Diesel

söndag 30 mars 2014

Fjälläventyr

Vilken härlig vecka jag och matte har haft. I måndags drog vi till Storhogna och checkade in på det hotell som matte brukade vara på när hon var liten valp. Jag gillade omgivningarna direkt!
Det var stjärnklart när vi kom och sen höll det fina vädret i sig hela tiden.

Första dagen var vi på tur på fjället hela dagen. Vindstilla, sol och massa gott äventyrsfika. Inte alls en dålig start. En lång tur med en del bakhalt för matte och full fart framåt för min del.

Jag var bara superlycklig av att vara till fjälls!
Matte också! 
Lång mysig fika i solen hör till när man är på tur.  


Matte tyckte jag behövde sovmorgon nästa dag så hon åkte slalom på förmiddagen medan jag vilade i sängen, men eftermiddagen åkte vi längdskidor till Samevistet och käkade våffla och åkte hemåt i en jättefin dal längs en å. Jag är trots allt nöjd med dagen.Go-ben till lunch på den soliga verandan. 

Den här vägen matte,
följ bara min svans så kommer vi inte åka vilse. 

Torsdagen var kanske den bästa dagen på hela veckan, bara jag och matte. Vindstilla, varmt, sol och lagom lång tur i en nationalpark. Sånfjällets nationalpark var väldigt fint och jag och matte låg och sov på mossan med utsikt över dalgången.

På väg upp för Sånfjället. 


Tupplur på toppen med vacker utsikt.
Matte funkar fint som huvudkudde.

På torsdag kväll slöt vi upp med Reka, Sofia och Jonas. Det var väldigt förvånande att träffa Reka där i fjällen!! Men glad blev jag. 

På fredag morgon skidade vi från Tänndalen till Ramundberget, med solen i ryggen hela dagen. Först var det superkul och jag och Reka sprang som skållade råttor fram och tillbaka över fjället. Det var innan vi förstod hur långt vi skulle skida... Och det var innan Reka fick skavsår av sin dragsele....


Reka drar duktigt i selen...

Man kan väl säga att vi tog det lite lugnare efter lunchen för att orka ända fram. Vi belönades med vacker kvällssol över fjället för våra bedrifter.

God natt fjällen. 
Framme i Ramundberget fick jag inte sova med matte i hennes rum! Skandal! Det fanns inga hundrum kvar till henne och mig. Först blev jag jätteledsen, sen insåg jag att jag skulle slagga med Reka och då blev jag glad igen!

Nästa dag gled vi mestadels i nedförsbacke nästan hela vägen till Funäsdalen. Jag och Reka slapp dra idag, vi fick härja fritt som vi ville i det vackra spåret längs älven.

Skiing on the edge to Älva!

Smörar in mig lite hos Rekas matte,
då kanske jag får smaka våffla?
Himla sköna lår hon har som man kan vila huvudet på...

I Funäsdalen fick jag sova med matte på hennes rum, skönt. Då kunde jag håra ner hennes kudde som vanligt..
Sista dagen så checkade Reka ut, hon och henne flock struntade i den sista etappen. Vi hade skidat över 2 mil per dag de tidigare två dagarna, och för Reka som nyligen har fött valpar så blev det lite för mycket. Så den sista sträckan tillbaka till Tänndalen fick jag och matte avverka själva.
De gjorde inte så mycket, det var en lugn dag med uppför hela vägen tillbaka till bilen. Så jag hann strosa runt i lagom tempo medan matte slet med bakhala skidor.

Uppförsbacken som aldrig tar slut...

Till sist kom vi fram och nu har solen skinit i en vecka på oss! Matte är brun, och jag kanske har fått en fräken under pälsen...
Så himla härlig fjällvecka, mera sånt här matte!!! Jag vill inte åka hem!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.