Äventyrshunden Diesel

fredag 24 maj 2019

Valpförsök

Jag har haft fullt upp hela veckan med min nya däjt Mixxa. Hon och jag har bestämt oss för att vi ska försöka få valpar tillsammans. Alltså våra mattar har godkänt vårt förhållande, så det är inget vi gör i smyg.
Visst är hon snygg, min nya tjej Mixxa?

Vi sågs första gången i Uppsala i höstas för att liksom kolla intresset, men då var inte läge.
Men denna vecka har Mixxa löpt så vi har träffats varje dag för att få till en parning.

Första däjten var torsdag den 16 maj, då sågs vi i kvällssolen i Vaxholm, väldigt romantiskt.
Jag var ganska intresserad av Mixxa. Hon gjorde några lekinviter och vi småbusade litegrann. Jag gjorde några försök att lukta henne i rumpan, men då sa hon ifrån. Som den gentleman jag är så respekterade jag det. Jag blev också lite förvirrad av att min matte inte så åt mig att hålla mig borta från löptiken. Det brukar hon ju göra annars....

Första riktiga däjten
Tjena snygging! 

Tjena kexet, står du här och smular? 

På fredagen den 17 maj sågs vi igen i Vaxholm och tog sedan en promiss på Bogesund tillsammans, på förmiddagen. Jag luktade litegrann i hennes snygga rumpa, men hon tyckte inte det var okej. Så jag höll mig på min kant och spelade "hard to get". Det var så varmt denna dag, så jag gav upp efter ett tag.

Jag försöker flirta med Mixxa

Bröstar upp mig så att Mixxa ska bli imponerad

På lördagen den 18 maj åkte jag hem till Mixxa i Västerhaninge på kvällen för att se om det skulle göra susen. Vi sågs i hennes trädgård, men det var andra löptikar i hushållet (som jag inte fick träffa) som hade pinkat på gräsmattan, så jag var fullt upptagen med att analysera alla dem. Glömde lite att Mixxa fanns framför nosen på mig. Inomhus var jag inte bekväm alls, så det var ingen bra idé. Summa kardemumma, det blev ingen succédäjt denna kväll heller.

Svårt det här med däjting...

Söndagen den 19 maj sågs vi på kvällen för en promiss på Bogesund, våra mattar bestämde att Mixxa skulle sova över hos mig så att vi skulle få bekanta oss med varann ordentligt.
Vi tassade runt varann som katten kring het gröt, men vi fick inte till det. Jag fick sova med husse i sovrummet och Mixxa sov med matte i soffan, för vi fik nämligen inte sova tillsammans. ... Bah, hade vi fått lite ostörd tid kanske jag hade lyckats charma Mixxa!

Mixxa gillar också att sova i hallen, precis som jag, bland svettiga skor! 

Hmm svårt att veta hur man ska göra.
 På måndag morgon den 20 maj tog vi en promenad tillsammans på Bogesund med Mixxas matte, sen åkte hon hem till sig. Vi gick mest och promenerade, det var så varmt denna dag att det var svårt att fokusera på att göra valpar... Blidde inget idag heller.

Mixxa visade lite rumpa, men jag vek undan för att vara gentleman. 


Tisdag kväll den 21 maj sågs vi igen, och då när vi sågs blev jag jätteglad och pep för jag kände igen Mixxas bil! När hon blev utsläppt ur sin bil så sprang jag efter henne och blev så glad att jag sprang in i en sten. Jag såg inte stenbumlingen för jag hade bara ögon för Mixxa. Var jätteintresserad först och Mixxa visade lite rumpa för mig, men sen luktade jag på hennes kiss, men kom fram till att det nog inte var rätt läge iallafall. Mixxas lillmatte Julia kom på besök och Mixxa blev jätteglad. Jag och Mixxa passade på att springa iväg ett tag för oss själva medan de alla stod och snackade... Men det blev liksom inget av det ändå. Trots att de andra sa att Mixxa hade krökt svansen när man kliade henne på rumpan på ett sätt som skulle vara fördelaktigt...

Min snygga tjej på vår vanliga runda på Tenö
Onsdag morgon den 22 maj var det däjt igen. För varmt för mig och jag låg mest och flämtade i skuggan. Vi tog en promiss tillsammans på Tenö som vanligt, men det var svagt intresse från oss båda. Vi åkte hem till oss och Mixxa till sig och jag försökte bara härda ut värmen.

Fredag den 23 maj sågs vi på morgonen igen, jättefin morgon och lagom varmt. Men Mixxa var mest intresserad av att bada och jag hade nog gett upp lite. Våra mattar stod och snackade länge om avel och sånt, medan jag och Mixxa höll oss på varsin kant.

Mixxa kan gå på vatten! 


Jag badade lite, men inte så mycket som Mixxa. 

Våra mattar gav upp, det blev inga valpar denna gång. Mixxa kanske var för blyg och jag var för mycket gentleman... Men vi testar igen i november, när Mixxa löper igen! Tjohoo, längtar redan!

Nästa gång blir det kanska valpar?! 

Jag är äkta gentleman och försöker spela smooth! 

Visst skulle det bli fina valpar
med den här donnan och mig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.