Äventyrshunden Diesel

söndag 12 maj 2019

Nosework-träning på Gotlandsfärjan

Jag och min flock har varit på Gotland i helgen för mys,skoj och massor av tid utomhus och tillsammans. Vi har både cyklat mountainbike och vandrat vid kusten på superfina stigar. Massor av kaniner fanns det att jaga också! Jag tyckte det var jättekul, matte tyckte det var mindre roligt när jag sprang alldeles intill höga klippkanter för att genskjuta kaninerna. Hon menade att hon inte litade på mig när jga hade så mycket adrenalinpåslag i kroppen... Hrmppff... Det slutade med att jag fick gå, hör och häpna, i koppel! Det gör ju jag aldrig typ, men nu var det faktistk ganska skönt. Då släppte jag stressen och hetsen efter kaninerna och kunde varva ner. Så det var ganska okej ändå.

På söndagen tog vi färjan hem, i början gick det ganska bra. Jag sov mest och drömde om att jaga kaniner. Sen blev det tråkigt att vara stilla så då tränade matte och jag nosework! Superbra träning. Matte hade gömt kluriga gömmor och det var massor av folk som rörde sig runt oss, men jag brydde mig inte det minsta om det. Jag var så fokuserad på att hitta eukalyptus och hade väldigt skoj med min matte. Tadaaa!! Hur man får en tråkig färjefärd att bli rolig!

Full fart med noseworkträing
på Gotlandsfärjan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.