Äventyrshunden Diesel

söndag 3 mars 2013

Freestylehundars Tricktävling nr 12: Vänd del 1

Åååå än slank han hit......och än slank han dit...Eller rättare sagt vi håller på att lära mig vänd. Alltså att vända rumpan mot matte. Här kommer vår första film på vårt tränande. Men vi har tränat några pass innan vi filmade det här faktiskt om sanningen ska fram.

Först med matskål som matte la gottgott i och höll i mitt halsband och då var poängen att bara stirra rakt fram på skålen och när jag gjorde det så fick jag rusa fram och ta godiset. Plättlätt var det.
Sen började matte släppa taget och ställa sig bakom mig och jag skulle stå kvar och stirra ut godiset, enkel match det med.
Efter det började hon peta mig på rumpan och säga att jag skulle komma till henne först och så började hon vifta med handen och van som jag är att följa hennes händer så snurrade jag runt och där stod ju godisskålen och frestade! Jag stirrade som en galning på skålen och det verkade vara rätt metod för då fick jag springa fram och ta godiset! Bingo!
Ungefär där är vi nu, matte har dock börjat att kasta godisar över mitt huvud ibland när jag stirrar ut i tomma luften och ibland så använder hon inte händerna för mig att följa. Ibland funkar det inte, och ibland funkar det kalasbra!
Än så länge är det här ett roligt trix att träna på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.