Äventyrshunden Diesel

söndag 11 augusti 2013

Forsande äventyr

Jag och matte lurade med oss husse ut på en kajaktur! Utan att han riktigt förstod vad som hände så var han plötsligt ute och paddlade med oss. Det var världens finaste väder och vi badade massor. Tältade och grillade korv så klart. Annars är det ju inget riktigt äventyr.

Fina stilla vatten och husse bakom rodret, då trivs jag på kajaken!
Lundbosjön visade sin bästa sida denna dag. 

Och så hittade vi en spännande kanal
som vi bara var tvungna att utforska!
Fast det var lite väl svårpaddlat där så vi fick vända dessvärre...

..men det gjorde inget
för då hittade vi den här fina holmen
som vi tältade på.
Kvällssol och eldstad ingick i paketet! 


Husse hade bara tid för oss i ett dygn, sen skjutsade han oss till Ockelbo. Därifrån blev det expedition på riktigt för mig och matte. Både hon och jag var lite nervösa hur det skulle gå i forsarna i Testeboån som vi skulle paddla. Första forsen bestämde vi oss för att dra vår packning på kajakvagn förbi. Vi fegade ur helt enkelt.

En tuff passage för matte
som hon gärna inte ville göra om igen vid nästa fors.
(Hon svor ganska mycket faktiskt i skogen...)

Testeboån vindlade sig genom vassbeklädda stränder och vi såg många hägrar och fiskgjusar.

Det var alltid jag som såg fiskgjusarna först! 

Matte gnällde då och då att det var svårt att läsa kartan, så ibland visste hon inte riktigt var vi befann oss.

Förstår inte varför hon gnäller för?
Det kan väl inte vara så att min snygga svans är i vägen? 

Men det löste sig med att det dök upp en fors och så vips visste hon var vi var igen!
Matte och jag gick förbi den första forsen bara, sen bestämde vi oss för att paddla genom resten. Vi kände oss modiga som tusan! Ända tills vi körde fast på stenbotten. Det var så lågt vatten att matte fick draaaaa kajaken över stenarna medan jag satt i sittbrunnen och dirigerade var vi skulle. 

"Lite mer åt babord skulle jag gå om jag var du matte"! 

En fors åkte vi baklänges genom också, det var spännande! Matte sa att det inte var riktigt meningen, det blev så bara för att vi fastnade lite på en sten. Men jag fick mersmak och satte mig baklänges på kajaken för att göra det hela mer spännande när vi paddlade i den stilla ån mellan forsarna.

Ha! Jag ser vad som finns bakom dig matte!!
Det skulle kunna vara en utter där borta...

Matte och jag paddlade ganska långt, längre än vad vi tänkt. Men det vara bara för att vi inte hittade någon bra tältplats i vassen. Det hann börja regna innan vi hittade något, och jag var så trött att jag satt och nickade till på kajaken. Matte var tvungen att sitta och peta på mig i bland och prata lite med mig, så att jag höll mig vaken. Annars hade jag nog trillat i plurret....
När vi äntligen hittade en någorlunda platt och ej vassig plätt, hann matte knappt slå upp tältet förrän jag kröp in och och bäddade ner mig i sovsäcken.

Åååå äntligen torrt och varmt.... Zzzzzz....


Både matte och jag tyckte det var väldigt mysigt att somna in till droppandet på tältduken och ligga i sovsäcken och veta att vi var torra och varma.

På morgonen vaknade vi till dimma och precis allt var superfuktigt, jag ville inte gå ur tältet alls. Så matte fick äta frukost själv medan jag låg och drog mig i tältet i hennes varma sovsäck.

Vår nästan platta tältplats... 

Till slut kom vi iväg i kajaken iallafall och det blev en fin dag, med helt stilla å-vatten och mycket släpande av kajak för matte genom nästan torrlagda forsar. När vi anlände till Smörnäs så stod min husse där och väntade på oss! Vilken bonus! Då kunde vi ju lifta med honom hem!

Lyckligt slut i Smörnäs! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.