Äventyrshunden Diesel

söndag 18 augusti 2013

Överläggning

Jag och matte har haft överläggning. Vi hade ju tänkt ta med Reka på en kajaktur till Arnön för att grilla lite korv och ha det mysigt. Men eftersom Reka verkar ha en väldig respekt för vatten så tog vi beslutet att lägga ner projektet. Dels för att vi inte vill skrämma henne i onödan och det kanske är bättre att hennes egen matte är med när hon ska prova nya saker. Vi vill ju att hon ska fortsätta att tycka det är kul att segla till exempel, så vi tog gemensamt beslutet att inte paddla med Reka, iallafall inte just den här helgen.

Men vi testade lite att balansera på kajakerna iallafall, när de låg på marken. Och det gick hur bra som helst.

Finns nog hopp för Rekas kajak-karriär!

Det gjorde inte så mycket att det inte blev någon kajak-tur idag. Det var action på gården iallafall. 
Vi fick besök av en working kelpie som heter Flash. Han är den enda hunden som får valla fåren på den här gården. Jag tänkte att det var bäst att inte låta Reka och Flash träffas, för då kommer säkert Reka bli störtförälskad i honom istället, och det vill jag ju givetvis inte. 
Men vi stod så klart  i fönstret och tittade när han for runt i hagen. Han vallade in fåren så att fårägaren kunde klippa dem. Han var väldigt duktig måste jag säga, Reka höll med på den punkten.


Stiliga Flash tittar till fåren. 

Alla i fållan, hälften klippta. 

Flash var lika attackpussig som Reka,
så de hade säkert kommit väldigt bra överens.


När Flash dragit hem tog jag med Reka på romantisk promenad till vikingagravarna som ligger här i närheten. Vet inte om hon blev så värst impad, hon var mer intresserad av skogens alla kottar...


Men hon poserade snällt iallafall framför den ena graven. 

Vi gick till stranden istället och försökte få Reka att doppa tassarna iallafall. Jag simmade flera gånger och hämtade pinne för att demonstrera hur det går till när man badar. Vi lyckades nästan till slut få henne att doppa vänster framtass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.