Äventyrshunden Diesel

lördag 28 september 2013

Reka och jag under jorden

Värsta lyxlördagen har jag haft! Eller egentligen började allt det roliga igår. Då åkte nämligen jag, Reka och hennes husse och matte, samt min matte till Trosa för god middag och övernattning på Rekas landställe. Det låg supermysigt på en kulle med utsikt över havet.

Myspysställe 

I morse studsade jag upp tidigt för jag visste att det var grottkrypning på gång. Min matte hade inte kollat upp så noga men hon visste att det fanns en grotta på Mörkö i närheten. Som tur var hade Rekas matte kollat upp lite mer och hade till och med en karta med sig.

Både karta och gps hjälper inte om man ska hitta grottor....

Men vi gick ändå vilse och fick gena över obanad terräng i vad vi trodde var rätta riktningen. Det var lite spännande och det var på pälshåret att vi missade grottan. Men Reka och jag nosade upp stigen som ledde till grottan och sen var det bara att börja utforska!

Gänget snart på väg in i
Berghuset på Mörkö.

Den var inte lika stor som sist jag ålade under jord i Hallstahammar och inte lika trång heller, men det var roligt att få visa Reka hur man gör när man grottäventyrar. Hon var lite skraj först, men vi hängde så länge där inne i grottan att hon till slut slappnade av.

Grottkryparhundarna! 

Rekas matte har en släng av
klaustrofobi och spindelskräck,
 men båda sakerna bearbetade vi
effektivt inne i grottan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.