Äventyrshunden Diesel

torsdag 14 november 2013

En gråtrist torsdag...

....lyckades jag och matte piffa upp med lite färg och en gnutta äventyr. I det grå regndiset drog jag på mig mitt nya röda regntäcke och matte var inte sen att haka på med sina gröna brallor och gula jacka. Som två stoppljus gick vi omkring i skogen och lös sen!

Färgglatt var det här! 

Och tur var väl det, för tydligen var det älgjakt just där vi hade bestämt att vi skulle knata runt. Men det finns väl ingen jägare som kan ta fel på oss en sådan här dag?!?!!

Vi passade på att förgylla den här dagen med att besöka ett naturreservat. Vi har visserligen varit där förut, men för ett par veckor sedan blev det klart att området blev naturreservat. Så för att matte skulle kunna räkna det på sin lista (där hon jagar naturreservat) så åkte vi dit idag och tog en långtur på en ny stig som vi ännu inte upptäckt.

Som vanligt vandring längs havet! 

Och genom skogen också....

...och så lite krypande bland plockepinnträd.
Också som vanligt.
Matte skickar alltid mig först under
för att se om det är stabilt, taskigt va.. 

6 kommentarer:

 1. Snyggt täcke!
  Matte och jag funderar som bäst på vilket täcke jag ska ha till vintern. Behöver något tjockare för att klara av kyliga äventyr. Tips?

  SvaraRadera
 2. Tack! Täcket kommer från Hurrta och Äventyrshunden kör även med Hurrtas värmetäcke.
  http://www.hurttacollection.com/sv/outdoors-sv/produkter/varmeplagg/varmetacke/
  Passar en fluffig miniaussie med mycket päls bra. Lätt att röra sig i också. Men sen vet jag inte hur frusen Utehunden är?! Kanske behövs något ännu varmare?

  SvaraRadera
 3. Utehunden är inte så frusen av sig. Det är mest matte som vill försäkra sig om att hon inte blir kall och får kramp. Utehunden är en snöälskare, men hennes päls är en snömagnet. Vid vissa väder ser hon ute som en lovikavante efter snöbollskrig.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi! Inte lätt med Lovikka-päls..... Då tror jag säkert att det täcket jag tipsade om ska räcka för henne också! Jag använder mest täcket när vi är ute och sportar i snön och sen ska sitta still och fika enstund.. Men är det riktigt smällkallt så får Äventyrshunden även ha det på sig när vi rör på oss. Ha det bra! :)

   Radera
 4. Nu blev det en Hurtta fleeceoverall. Japp, tönt och tantvarning, men Utehunden och jag såg en massa bilder på coola hundar på fjället i sådan. En röd. Nu hoppas vi på mycket snö i vinter och att våra dagar som tovad filt är borta för alltid.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det låter som en väldigt bra idé om hon nu får snötovor! Hoppas att overallen funkar som du tänkt! Ha en härlig vinter!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.