Äventyrshunden Diesel

onsdag 2 februari 2011

En gammal hederlig promenad

Idag har matte och jag varit på en "gammal hederlig promenad" som jag kallar det. Vi insåg båda två att det var väldigt länge sedan vi tog en sådan promenad. Det har varit mest ländskidåkning eftersom matte ska åka Vasaloppet snart. Men idag åkte vi till Uppsala Högar och där har vi inte varit på jättelänge. Där fick jag springa fritt och snosa, men våra gamla hederliga promenader består också av små, små och korta träningsstopp. När som helst kan matte ropa på mig och då kommer jag som ett skott och när jag är framme hos matte så ber hon mig göra någon konst som jag kan. Och det är lika roligt att komma till matte varje gång för att se vilket godis hon bjuder på och vilken konst jag ska få visa upp. Vi gör bara konster som jag är bra på, så det är ingen nyinlärning när vi går de här promenaderna. Det kan vara alla olika slags uppgifter som jag får av matte. Antingen har hon gömt en godis i barken på ett träd som jag får leta upp, och ibland kan den vara jättehögt upp och då får jag hoppa upp på ryggen på matte för att nå den. Eller så får jag backa, dansa, snurra runt, stå på bakbenen, buga, rulla runt eller kanske vinka. Sådär håller vi på, vi går igenom hela mitt register av trix. Jag tycker det här är jätteroligt och jag blir jättetrött av de här gamla hederliga promenaderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.