Äventyrshunden Diesel

lördag 19 juli 2014

I simträning

Matte har fått för sig att hon och jag ska starta i triathlon. Ja, alltså det finns triathlontävlingar där hundar får följa med. Just den här tävlingen går av stapeln vid Rosersbergs slott och jag ska cykla 3,5 km (baggis!) och springa 5 km (baggis för mig men kämpigt för mattes högerfot) och simma 100-150 meter (baggis för matte men en biggie för mig).

Det är den här sista grenen som oroar mig lite. Alltså jag gillar ju att bada och simma efter pinnar, men det här att simma lite längre och att simma långt från stranden och inte hämta någon pinne är en utmaning för mig.
Så nu ligger jag och matte i simträning.

Var fan är pinnen? 


Tur att det är så varmt i vattnet, för matte kör hårt med mig. Första steget blir att simma utan att hämta pinne, nästa att simma bredvid matte och följa efter henne var hon än behagar simma. Och som kronan på verket vill matte lära mig att jag kan vila på hennes rygg i vattnet när jag blir trött.

Var FAN har du gömt pinnen matte?

Matte tror på en start i år, jag är mer realist och säger att nästa år är mer rimligt att tro att vi är redo....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.