Äventyrshunden Diesel

fredag 23 september 2011

Aaah härliga lägerfredag!

Idag har det varit en helt perfekt dag här på hundlägerveckan i Grövelsjön!

I morse gick jag och matte en lång promenad på fjället, helt ensamma. Bara hon och jag. Det var jätteskönt i solen och att få ha matte för sig själv. Vi gick bara och spankulerade och gjorde inget särskilt.

Filosofi på fjället

Sen körde vi ett stenhårt lydnadspass där jag skötte mig helt exemplariskt! Träningspasset avslutades med gemensam fjäll-fika med alla hundar, mattar och hussar.


Matte har bjudit mig på lunch så jag har inte tid för de andra

Efter lunchen fick jag chansen att busa med Dizzy, en väldigt rolig tjej som är en blandning mellan Schäfer och Collie. Hon var väldigt snabb och jättekul att jaga efter.


Snart är jag ifatt!?! 

Matte fick för sig att vi skulle träna passivitet fast det var mycket hundar omkring mig. Hrmpff, vad nu det ska vara bra för? Men jag gjorde mitt bästa., Jag kunde visserligen inte lägga mig ner och vila som matte men jag satt iallafall tyst medan jag spanade in vad de andra gjorde.

Ååh, vad svårt det är att slappna av när de andra har så roligt! 

Men det bästa på dagen kom sist. Jag fick prova på sök igen! Det är sååå rooooligt!!! Jag kastar mig in i skogen så fort jag kan och sen cirklar jag in mitt byte, hämtar upp min leksak och springer ut till matte igen. Idag hade vi publik när vi körde. Men jag brydde mig inte om det. Förutom när jag kom tillbaka och matte berömde mig så berömde de andra mig också. Och då gick jag runt i ringen av åskådare och kråmade mig och svassade för allihopa som talade om för mig hur duktigt jag var. En riktig superstar kände jag mig som! (Matte varnar mig för att inte anta för många divalater...)

Kan knappt hålla tassarna i backen innan matte släpper mig...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.