Äventyrshunden Diesel

onsdag 21 september 2011

Sööööök!

Idag har jag fått prova på sök för första gången här i Grövelsjön. Jag var så taggad att jag höll på att hoppa ur pälsen innan matte släppte iväg mig på uppgiften. Jag hade ju sett att en av mina bästa leksaker (en grön/svart trasa som jag kallar för Emma) försvann med den där konstiga filuren ut i skogen. Dessutom så såg jag bestämt att matte la köttbullar i filurens hand också innan hon gick. Så jag ylade för fulla muggar innan jag fick springa iväg in i skogen. Men så fort matte släppt mig så blev jag tyst som en mus, och svansen gick som en elvisp för jag tyckte det var så kul! Och jag hittade filuren nästan direkt, fast det anade matte att jag skulle göra. Jag försökte inte ens spåra utan jag satte upp nosen direkt i vinden och fick in filur-lukten i näsborrarna. Men det som gjorde matte mest stolt var att jag tog "Emma" i munnen och sprang som en gasell tillbaka till matte och lämnade över den snyggt och prydligt. Inte ett endaste tugg, inte ett endaste fummel med "Emma".  Jag fick massor av beröm från både matte och den andra filuren. Matte inflikar här och säger att det heter figurant och inte filur. Äsch, petitesser...
Men iallafall, nu har vi en ny sport att öva på och utmana oss med för att bli bättre!

Snart, snart, snart
får jag rusa iväg och leta upp filuren med köttbullarna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.