Äventyrshunden Diesel

onsdag 14 september 2011

Matte får spunk

Matte kallar mig för sprattelfink. Jag tror det är för att jag har så mycket energi just nu! Hon börjar få spunk på mig. Jag är ju van att vara en äventyrshund på heltid och har så varit hela sommaren. Att matte har börjat jobba igen tycker jag inte är lika kul. Fattar inte varför hon ska sitta framför datorn så många timmar när jag vet att hon innerst inne bara vill vara ute med mig och leka. Jag försöker diskutera detta högljutt med henne, men hon vill inte lyssna.

Jag fick iallafall vara ute och spåra idag, tur var väl det för annars hade jag nog käkat upp mattes skor i ren desperation efter aktivitet. Det gick rätt hyfsat, matte hade gjort det ganska svårt med många saker att nosa upp och många vinklar. Jag var het på gröten som tusan och missade första pinnen i båda spåren. Matte skrattade åt mig då jag rusade förbi pinnarna med bara 1 cm marginal utan att notera dem. Men resten av grejerna plockade jag upp lätt som en plätt. Trots att matte hade lagt ut konstiga saker såsom en liten tygbit, en läderbit och en liten pälsbit av min favvo-kanin. Inga problem. Dock hade jag lite problem i vinklarna. Tror jag var för upphetsad så jag sprang helt enkelt förbi dem. Jag var ju stensäker på vinklar förut, men har tappat lite i form på den delen över sommaren då vi inte spårat så mycket.  Måste nog ta ett snack med mina hundcoacher igen och få lite tips angående vinklarna...

Nu ska jag gå och terrorisera matte igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.