Äventyrshunden Diesel

söndag 11 september 2011

Hundlöp

Matte var och hämtade upp mig på landet i morse för hon behövde tydligen draghjälp i den löpartävling som hon anmält sig till. Klockan tio stod vi på startlinjen med ett femtiotal andra hundar som också skulle dra sina mattar och hussar runt en fem kilometer lång sträcka. Matte och jag stod och halvsov lite och tänkte att vi vaknar väl till av startskottet, men det kom aldrig. Lika bra det, för många av mina hundkolleger är lite rädda för skott. Så vi kom iväg lite dåligt i starten, men det gör inget.

Start-skottet i Hundlöpet var obefintligt


Målet idag var att orka springa runt hela sträckan. Alltså, jag klarar ju det utan problem, men matte har som vanligt inte tränat så mycket som hon borde, så hon var lite osäker på formen. Jag tyckte att de första kilometrarna var mest besvärliga för då var det så mycket hundar så nära mig. Jag tyckte det var särskilt jobbigt när stora hundar flåsade mig i nacken. Men matte uppmanade mig bara att fortsätta framåt och det känns alltid bättre när jag vet vad jag ska göra. Matte höll med om att de första kilometrarna var jobbigast, men mest för att hon hade lite tungt att andas då. Jag tog en drick-paus ungefär halvvägs in i loppet, så mattes mål att springa hela vägen var kört där.

Depåstopp i vattenpöl


Efter 2,5 kilometers passeringen så föll vi båda in i en skön rytm så vi travade på. Den sista biten gick längs vattnet på Lidingö. Det var fint och jag hade världens snyggaste aussie-tjej framför mig så jag var rejält taggad.  Matte lovade dessutom att jag skulle få mera vatten i mål, så jag drog på sista biten så att matte knappt hängde med.

Bra tempo längs vattnet hade jag


Vi kom i mål på tiden 33:41 och matte fick medalj! Jag blev lite sotis för det var ju jag som hade dragit henne i princip hela tiden (förutom när jag var tvungen att stanna och nervös-kissa på de största träden), så egentligen var det ju jag som var förtjänt av den där medaljen. Men matte sa att hon skulle hänga upp den i mitt pris-skåp hemma.

Målbild!


Nu måste jag sluta, jag måste testa om jag kan få upp matte ur soffan. Hon klagar på att hon är stel som en pinne, men jag har lust att göra något nu. Jag har vilat färdigt. Kanske ett eftermiddags-spår?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.