Äventyrshunden Diesel

fredag 26 november 2010

Simma lugnt!

Jag har precis kommit hem från simträningen. Matte har fått för sig att jag ska bygga muskler i bassängen så att jag kan hoppa över agility-hindren extra högt. När vi kom till Uppsala Hundsim så fick vi vänta en stund för att ekipaget före oss hade dragit ut på tiden. Då passade vi på att ha lite passivitetsträning, vilket alla vet inte är min starkaste sida. Det gick ganska bra i typ 2 minuter, sen kom mitt uppmärksamhetspip igång. Men matte körde ignoreringstaktiken så till slut la jag mig ner på golvet och spanade efter den snygga tjej som jag visste fanns i lokalen eftersom det luktade löptik precis överallt. Till sist var det iallafall vår tur och då började det med att en tant som jag inte hade en aning om vem det var (hundfysioterapeut säger matte att hon var) kände på mina muskler. Hon sa att jag var väldigt vig och rörlig och att jag kanske eventuellt hade lite ont i en muskel på ryggen, men att det troligtvis berodde på att jag har halkat omkring på isen nu när det är så halt ute... Efter muskelgenomgången fick jag duscha tassarna och magen och trä på mig flytvästen, sen var det plums i bassängen. Jag simmade så fort jag kunde, men jag kom ingenstans för något höll emot liksom. Då blev jag lite irriterad. Men jag skötte mig tydligen bra för det som höll emot släppte
och jag fick simma runt som jag ville, men jag valde att simma efter matte som sprang runt bassängen med min favoritleksak Waboba i handen. Efter simningen var jag tvungen att duscha igen för att få bort kloret och då blev jag helt apatisk, för nu var det inget kul längre. Jag frös som en hund, rent ut sagt. Och inte ville jag använda hårtorken heller för den lät alldeles för högt för mina känsliga öron. Så matte och jag fick springa hem för att min päls inte skulle frysa till is mitt i ett språngsteg. Hmm, ska fundera på om jag vill simma igen. Var så kallt efteråt... Simma mitt i vintern? Det ska man ju göra på sommaren...

2 kommentarer:

  1. Hallåj!

    Va roligt att du hittade till min blogg!
    Jodå, Uppsala kan jag och Fluffabriken vet jag också om *ler* Mina hundar har klippts där vid tillfällen inför utställning av världens bästa Angelica!

    SvaraRadera
  2. Haha, han ser inte det minsta nöjd ut över den situationen!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.