Äventyrshunden Diesel

söndag 28 november 2010

Temadag med Rallylydnad

Idag har jag och matte jobbat hårt hela dagen. Vi har varit på Uppsala Hund och AktivitetsCenter och testat på rallylydnad. Superkul, men oj vad svårt det var att koncentrera sig så långa stunder i taget. Det gick okej om jag fick massa smarrigt godis, speciellt om det var blodpudding som matte bjöd på.. Det var väldigt mycket intressanta hund-dofter som jag egentligen hellre ville lukta på...
Rallylydnad går ut på att följa en bana med ett antal skyltar, och vid varje skylt ska man göra det trix som står på skylten. Både matte och jag hade en aningens svårt att tolka skyltarna emellanåt... Så det blev en del nya, och kanske i viss mån, uppfinningsrika trix vid vissa skyltar. Vi blev alldeles mosiga i huvudet, både hon och jag, efter att ha rallylytt i flera timmar och dessutom i 10-gradig kyla. Men roligt var det iallafall och jag har fått massa nya övningar att träna på i vinter när det är för kallt att vara ute. Bland annat ska vi öva på bakdelskontroll, så har ni några bra övningar för det så får ni gärna tipsa oss!

Här väntar jag på min tur att få springa mellan konerna.


Skulle jag rulla runt vid den här skylten?


Näe, det måste betyda att jag ska ruska på mig...


Äh, jag rullar lite till och passar på att käka lite snö medan jag funderar på den där skylten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.