Äventyrshunden Diesel

måndag 2 maj 2011

Tränat lite mer inför tävlingslydnaden

Ikväll fick jag en utmaning som hette duga. Jag och matte gick till den öppna träningen som de har på Uppsala Hund och Aktivitetscenter varje måndag. Vi tänkte att det blir ju kanonbra att träna platsliggning när det springer runt en massa hundar och gör andra saker kring mig. Det vara bara det att när jag kom dit så var den snyggaste aussie-tjejen i stan där och till råga på allt så var hon i höglöp!! Jag är ju väldigt kär i henne i vanliga fall också, men nu var jag helt tok-kär! Satt mest och yla och ville göra valpar med Cinna. Men matte halade fram torkade kycklingbitar ur fickan och då kunde jag faktiskt inte motstå min matte så vi fick till lite träning trots allt! Om jag var mer än 50 meter från Cinna så kunde jag lyssna litegranna på vad matte sa iallafall. Vi tränade linförighet och inkallningar med ingång. Och så platsliggning, som är så svårt. Matte lyckades som mest vara ca 10 meter ifrån mig i 25 sekunder. Bättre än på kursen sist iallafall! Alltid något, men vi har en bit kvar! Det är bara att öva vidare! En höglöpande Cinna är väl en av de svåraste störningarna jag kan få, så det var jättebra träning för oss att öva idag, trots alla hinder.
Tack Lovisa för att du och Cinna gav oss en rejäl utmaning!


Notera att jag har FULL KOLL på vad Cinna pysslar med
och fullkomligt skiter i hunden som är bakom mig,
men jag ligger kvar! Matte var stolt!

PS. Det gick rykten om att det var fler än en löptik närvarande på träningen.... Så svårare än såhär kan det inte bli! :)

2 kommentarer:

  1. Hehe Bra Romeo ;) Ooops Diesel menar jag :P

    Emma & Arrac

    SvaraRadera
  2. Duktiga Diesel!Han skötte sig så fint:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.