Äventyrshunden Diesel

torsdag 26 april 2012

Äventyr i fjällen

Jo, det var ju ett tag sedan jag bloggade. Det har hänt massor sen sist. Jag har ju varit lite kräkig och varit hos veterinären och fått vätska via dropp. Efter det så kände jag mig ändå ganska pigg så jag bestämde mig för att följa med matte till fjällen. Jag hade ju längtat efter det så mycket ju! Den långa färden i bilen gick bra eftersom vi stannade ofta längs vägen och besökte en massa vackra naturreservat stup i kvarten.

Spanar efter utter i Galvåns naturreservat.

Det var någon slags Fjällfest där vi skulle åka skidor i Storulvån, så det var fullt med folk och hundar överallt. Massor av spännande dofter att ta in. Matte och jag gick på topptur på Getryggen, ett fjäll med vacker utsikt från toppen. Det blåste så mycket på toppen att jag nästan höll på att blåsa bort. Tur att matte hade koppel på mig!

På väg upp för fjället i blåsten

Rätt okej vy tycker jag ändå

Matte och jag där vi trivs bäst
Foto: Kalle Brisland

Härligt när det friskar i! 

Full fräs neråt

Ibland får man kramas med matte på vägen ner också!
Foto: Kalle Brisland

Andra dagen tog vi det lugnt och åkte längdskidor till en mysig solgrop där vi satt i flera timmar och bara njöt av solen.

Myspys på fjället

Matte berättade inte förrän på lördagen att vi skulle hälsa på Susa som bor här i trakterna. Susa är min absoluta favoritkompis i hela vida världen. Vi fick busa av oss på Åresjön, åh vad roligt det var!

Susa och jag rusar av oss
medan hennes matte försöker söva lilla Ellen

På söndag var jag lite trött så jag fick hänga med snällaste Anna medan matte åkte skidor i Åre. Vi satt på terassen och solade. Fast jag tyckte att det blev lite väl soligt stundtals.


Anna är hundvakt medan matte roar sig i skidbacken

Jäser i solen medan jag väntar på matte
Foto: Anna Larneby

Näe, nu blev det lite för varmt för min smak..
Foto: Anna Larneby

Ahhh, nöjd med helgen och våren i fjällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.