Äventyrshunden Diesel

tisdag 10 april 2012

Jag chockar matte x 2

Matte är alldeles chockad, faktiskt helt förstummad. Och det för andra gången på mindre än en vecka. För några dagar sedan när matte och jag var ute och promenixade på vår ö, jag var som vanligt lös, så blev hon alldeles konfunderad när jag bara satte mig ner och glodde på rådjuren som spatserade 25 meter framför nosen på mig. Matte galopperade raskt ifatt mig och höll tag i min sele, men det hade egentligen inte behövts.  Jag satt bara där lugnt och tittade på dem medan de skrittade bort på i skogen. När de var utom synhåll så fortsatte jag med det jag höll på med innan, lukta på en fläck i gräset och plockade upp en pinne som lämpade sig väldigt bra för bus. Och idag hände det igen, en flock hjortar tokrusar över en äng och jag bara sätter mig lugnt ner och tittar på dem. Jag var lös så jag hade alla chanser i världen att jaga efter dem... Matte tror inte sina ögon och den här gången går hon sakta fram till mig och ställer sig bredvid mig och bara tittar hon med. Fast hon tittade mer på mig än på hjortarna. När de försvunnit i horisonten fortsatte jag med det som jag gjorde innan. Snusa runt i dikeskanten och leta snygga kottar. Det var väl inte så konstigt?! Även en mini-aussie kanske kan mogna efterhand?!

Rusande hjortar i farten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.