Äventyrshunden Diesel

lördag 3 februari 2018

Puder i Vallunga

Efter en lugn morgon med låga tråkiga moln då matte jobbat och jag roat mig med att gömma mattes strumpor så hon inte kan hitta dem, kom vi iväg samtidigt som solen kom tillbaka till dalen.

Hela flocken begav sig till Vallunga, men när vi kom fram blev vi lite snopna då dalen var avstängd på grund av lavinfara. Branta klippor omger i dalen så det kanske inte var så konstigt med tanke på hur mycket snö som kommit senaste dygnet.

Men vi tog en tur på den soldränkta snöängen och råkade följa efter en turåkare som begav sig in i skogen på ett annat håll. Och kan en tänka sig, vi hittade en fantastiskt fin vandringsled som var upptrampad i den djupa snön och inte alls brant! Snötyngda granar och vacker utsikt över Selva. Jag blev helt glad i hela pälsen och antog min struttigaste gångstil, där jag liksom hoppar fram samtidigt som jag vickar på rumpan.

Här smyger jag på en snöboll som matte
precis kastat...
Ganska svårt att ta sig fram i den djupa snön,
men roligt!! 

Vacker vintervandringsled
som vi inte hade hittat om
inte Vallunga hade varit
avstängd pga lavinfara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.