Äventyrshunden Diesel

torsdag 12 januari 2012

Fri stil!

Egentligen skulle jag ha bloggat igår om den nya kursen som jag har börjat på, men jag var så trött när jag kom hem att jag gick raka vägen till min favoritplats nedanför balkongdörrarna och somnade på stuberten. Men nu är jag lite piggare. Jag har börjat en Freestyle-kurs! Det är hur kul som helst! Matte och jag gillar ju att göra trix ihop och det finns en hundsport som går ut just på det, fast man ska tajma det till musik. Matte tror sig ha lite försprång eftersom hon har åkt konståkning en gång i tiden, men om jag ska vara ärlig så är hon verkligen ur form..... Hon får nog träna lite mer på rytm och takt om det här ska bli bra. Filmen här nedan visar vår freestyle-tränare Susanne och hennes Charlie när de tävlar i Freestyle. 

Vi övade i ett parkeringsgarage i går och en övning var att lära sig att backa ifrån matte. Det var klurigt, jag och matte har bara backat när matte backar med mig. Men snabbtänkt (och godisråtta) som jag är så hajade jag det där rätt kvickt, men matte menar att vi måste finslipa lite till. Äh, pyttsan, jag backade ju! :)
Fick även öva på att vända mig bort från matte, också klurigt eftersom jag är van att alltid söka kontakt med matte och vända mig mot henne... Hmm, vi har lite nya utmaningar att öva på. Men skoj var det, får se om matte och jag startar någon tävling till sommaren....


Visst ser det ut som jag har JÄTTESKOJ!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.