Äventyrshunden Diesel

söndag 1 januari 2012

Nyår i skärgården

Jag har precis kommit hem från ett helt fantastiskt nyår i skärgården. Hela flocken bodde på vandrarhem på Arholma och när vi inte åt massor av god mat (salamikorv) så gick vi runt hela ön. Jag fick springa som en tok och jag spårade efter lodjur och jagade rådjur. Jag har skuttat över ikull fallna träd, slirat på hala klippor och krypit under taggtrådsstängsel. Jag har tränat balansen på stenar och stubbar och jag har undersökt gamla militärfort. Husse plockade även en fästing på mig! Inte ens på årets sista dag får man vara utan de små rackarna... På själva tolvslaget gick vi till Arholma kyrka med facklor och lyssnade på när "Frasse" läste dikten "Nyårsklockor". Jag kände mig manad att flika in i dikten med ett par passande "morr" och "grrrr" här och där. Inte en enda raket hörde jag så jag kan verkligen rekommendera alla skotträdda hundar att åka ut i skärgården och fira nyår om ni inte gillar smällare!

Nä, nu går vi ut husse, det är ju faktiskt nyårsafton! 

Aaaah, härligt i solen!
Matte, är du säker på att det är december?

Kan det vara ett lodjur därborta kanske?

Ser du något matte?

Arholma är vackert! 

Tolvslaget vid Arholma kyrka


Detta var mitt och mattes sista äventyret detta år, men jag hoppas att matte kommer att fortsätta äventyra och att jag får följa med även nästa år!

Gott nytt på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.