Äventyrshunden Diesel

måndag 15 januari 2018

Uppgraderad till globetrotterhund!

Men sådärdå, då är jag uppgraderad till globetrotterhund, fyra nya länder besökta på bara två dagar. Här går det undan minsann.

Startade i Sverige på söndagen med att åka söderut. Morgonpromp på grannön och sen iväg med bilen. Det var ganska fullt med packning i bilen men jag fick iallafall halva baksätet för mig själv och möjlighet att sitta i knät på den som inte körde. Perfekt för då har jag obegränsad tillgång till gos!

Lunchpromenaden tog jag och matte vid Vättern, vi lyckades hitta ett fint naturreservat med en lagom lång stig. Västanå naturreservat och Röttlestigen var fina grejer det! Vi hittade en mysig å att gå längs, utsikt över Vättern, vattenfall och gamla kvarnar. Himla trevlig lunchpromp om du frågar mig.

Kvällsprompen blev i Danmark efter att vi passerat över bron mellan Malmö och Köpenhamn.


På väg in i Danmark över Öresundsbron! 
Sen åkte vi bil jääääääättelänge och jag var jääääääätteuttråkad, men ändå jääääääätteduktig enligt matte.
Till slut stannade vi söder om Hannover i Tyskland, alldeles intill autobahn. Bara en snabb nattkiss och sen på med alla extra pälsar vi hade och knoppa några timmar i bilen. Ganska kallt, men det var rätt trångt så vi alla höll värmen rätt bra. Vi intervallsov och startade motorn med jämna mellanrum för att värma upp vår sovkupé. Ute var det några minusgrader... Jag, som är minst, var den som hade mest plats och bredde ut mig i hela baksätet. De tvåbenta klagade lite på att de inte hade lika mycket plats.....

Här sov vi, bredvid autobahn...


Vi åt frulle i bilen och sen brände vi iväg ganska direkt för att hitta en bättre plats att prompa på i Tyskland. Det var svårt att hitta nåt bra, till slut fick vi ta nåt bara. Skönt att sträcka på benen iallafall.Sen brummade vi på och lunchpromissen tog vi i Österrike, på en brant alpsida när vi passerade genom Fernpass. De tvåbenta kollade på utsikten i bergen, men jag var så uttråkad nu att jag försökta sova mig igenom resten av bilfärden.
På kvällen kom vi äntligen fram till Italien och min efterlängtade kvällspromp.
Puh, fyra länder på två dagar och jag tycker ändå att jag med rätta är uppgraderad till globetrotterhund nu.....

Kvällspromp i Italien,
där vi ska bo nu ett tag framöver. 


Här i Italien ska vi vara en månad nu. Snö och skidåkning står på schemat! Yippikayey!!

Ps. Är väldigt besviken att jag inte fick visa mitt pass en enda gång under resan....

4 kommentarer:

 1. Åh vad roligt för dig och superkul att läsa om dig nu när du har blivit en globetrotterhund OCH fyllt år, grattis till dig! Jag kan lugnt påstå att @den_svenska_byrackan är väldigt avundsjuk på dig just nu :) Ha det bäst med dina tvåbenta :)
  Mvh Marianne

  SvaraRadera
 2. Den svenska byrackan kanske ska bli den utländska byrackan? Skaffa ett pass och lite vaccinationer och ta med dig matte och åk ba! Väldigt spännande att vara globetrotterhund må jag säga! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Håhåjaja... :) Pass har jag nog allt men jag har inte behövt att använda det än men jag ska nog ta ett snack med min matte :) Nu har vi fått snö iallafall så i helgen ska vi också åka lite längdskidor, det ska bli superkul! Min matte säger att hon verkligen gillar att läsa och inspireras av era äventyr. Ha det bäst, kram

  SvaraRadera
 4. Diesels matte tackar och bockar för dina ord, kul att få inspirera!
  Det verkar som om vintern äntligen kom hemma också, passa på och njut! Och vem vet, kanske att ni får åka utomlands en dag också! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.