Äventyrshunden Diesel

tisdag 22 mars 2011

Min första agility-tävling!

Jag blev glatt överraskad idag när matte tog med mig till agility-träningen! Och matte blev lika överraskad hon när hon insåg att det var träningstävling idag! Jag har inte tränat agility på 1,5 månad eftersom vi inte har bott i Uppsala då vårt badrum renoverades. Så vi hade inga stora förhoppningar på varann idag. Vi tog det mest som en kul grej och en bra erfarenhet. Plus att vi fick träna passivitetsträning med väldigt svåra störningar. Har ni varit i ett ridhus med en sheltie-maffia någon gång? De skäller som besatta och de ekar i hela ridhuset och återges tre gånger om. Men de är väldigt söta och väldigt duktiga på agility!

Vi gjorde fyra starter och blev diskade på alla fyra! Första gången var det för att matte inte visade mig åt vilket håll jag skulle springa in i tunneln. Andra gången så råkade matte nudda mig när hon skulle visa mig slalomen. Tredje gången så vägrade jag springa genom platt-tunneln eftersom jag fick för mig att den var läskig just då. Och fjärde gången så hoppade jag rakt ut från vippbrädan innan den ens hade vippat över det minsta. Det blev ett jättehopp och matte trodde nog att jag skulle gå av på mitten i landningen.
Men det gör inte så mycket för mellan alla knasigheter som gjorde att vi blev diskade så hade vi bra fart och flyt och vi båda två är rätt stolta över varann efter ett så långt träningsuppehåll. Det var iallafall väldigt roligt! Och nu har vi startat i vår första (visserligen inofficiella) agility-tävling!

Jag och matte måste träna på slalom och platt-tunneln. Slalom fattar jag inte riktigt vad matte menar att jag ska göra. Jag blir alldeles frustrerad på henne och bara skäller och skäller istället för att försöka lyssna på vad hon faktiskt säger.
Platt-tunneln är ju jätteläskig! Frågan är om matte skulle springa in där? Det är väl därför hon skickar in mig, för jag är lite tuffare än henne helt enkelt... Måste bara övervinna min rädsla för den där plattisen. Men med mattes hjälp ska det nog gå.

Vi träffade en tjej som tävlar för finska landslaget i agility. Det var jätteroligt att se när hon och hennes border collie Rico körde banan. Jag och matte hade ingen aning om att man kan ta hindren så snabbt! Det var jätteduktiga! Jag konstaterade att jag har en hel del kvar att lära tills jag kommer dit...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.