Äventyrshunden Diesel

lördag 5 mars 2011

Äventyr på Göta Kanal

Idag har jag och matte haft en kanondag! Vi har åkt långfärdsskridskor på Göta Kanal i strålande solsken och på nästan perfekt is. Om du frågar mig tyckte jag isen var lite för hal emellanåt....
Det var så härligt att få ha matte helt för sig själv hela dagen. Hon har jobbat så mycket på sista tiden så hon har inte riktigt haft tid med mig. Matte och jag var ute i 5 timmar i solen! Jag sprang på isen medan matte gled på sina skridskor i medvinden. Jag var tvungen att stanna och be matte om lite vatten för jag blev mycket tröttare än hon. Dessvärre hade hon hade glömt min vattenskål idag, men det gick bra ändå för hon hällde upp vatten i sin hand som jag fick dricka. Mot slutet av dagen hittade vi en skogspromenad med vacker utsikt och barmark där jag fick rusa av mig ordentligt. Jag sprang med nosen i backen nästan hela tiden! Det är så härligt nu när nya dofter börja komma fram när snön sakta försvinner. Jag är väldigt nöjd med dagen. Och jag tycker det är så bra, för matte och jag blir nöjda av samma saker!


Tror du isen håller matte?

Matte, vänta på mig!


Lätta, lätta steg så att man inte halkar..

Vilken sida var det nu
som jag skulle gå om den här gröna pinnen?

Matte och jag slussar!

Det här blir väl bra som lunch-ställe?!

Är det här jag ska bo i natt?

Om jag ska slussa, var det den här jag skulle vrida på då?

Nej, nu blidde det för svåråkt,
nu åker vi hem matte!

En äkta skidåkarhund har skidfodralet som huvudkudde
under hemfärden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.