Äventyrshunden Diesel

tisdag 26 april 2011

Toppturs-äventyr i Helags

Under påskhelgen var jag på äventyr i Helags-fjället. Jag, matte, husse och deras kompis Anton gick upp på skidor och åkte sedan nerför i telemarkssvängar. Det var hur roligt som helst. Att få vara ute på fjället hela dagen och jaga lämmlar (det fanns massor) och sedan springa som en galning nerför! Till och med jag blev lite trött av det. Jag träffade en ny kompis, Buddha. En rolig tollare som gillar att springa lika mycket som jag. Jag råkade också bli skadad, men så går det när man springer för nära vassa skidor.. Tur att jag lär mig av mina misstag.... Eller? Trots att jag gjorde illa mig vill jag gärna följa med på topptur igen. Matte är så förundrad eftersom hon äntligen har lyckats lista ut hur man tröttar ut en aussie!

Mot Helags!

Sitter och blickar upp mot toppen av Helags

Lunchpaus i solen

Toppen är nådd!

Åker med taxi Husse en bit nerför

Men mesta biten fick jag springa själv

Vilar ut på verandan till Helags fjällstation

Matte funkar också att vila huvudet på

Lämmel-attack!

Jag ligger lugnt och stilla medan husse opererar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.