Äventyrshunden Diesel

lördag 19 maj 2012

Fortfarande kvar

Jag var helt inställd på att matte skulle komma och hämta mig idag. Och det var matte också. Hon hade tagit sig till Uppsala och hade sett fram emot hela dagen att få träffa mig på kvällen. Men så blev jag sämre igen. Jag fick blodig diarré och vägrade äta igen. Så veterinären släppte inte hem mig. Så nu får jag vara kvar här en natt till för att kunna få smärtstillande och dropp. Men något som kanske är bra är att mitt urinprov hade fått svar på att det inte verkar vara knas med njurarna iallafall. Det verkar vara tarmarna som har checkat ut. Så när jag har stabiliserat mig och kan äta själv och så, då ska matte ta ställning till om vi ska göra en biopsi på mig eller inte. Veterinären vill veta exakt vad det är som strular i tarmen för att behandla rätt och då sticker de ner ett litet rör genom munnen och in i rumpan (!) och knipsar lite celler från tarmen som de undersöker närmare. Jag kommer vara sövd när detta händer och vanligtvis så får man inga men av det här. Kanske lite blodiga sår om de råkar skava något när de sticker ner den där grejen.... Men narkos är ju aldrig riskfritt, inte ens på friska och unga hundar.... Så matte vet inte hur hon ska göra... Veterinären sa att man också kan testa att jag äter specialmat och tarmantibiotika en mycket längre tid än sist för att se om jag blir bra... Svåra beslut jag och matte har framför oss. Men mest längtar jag efter att få komma hem nu och vara med min kära flock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.