Äventyrshunden Diesel

torsdag 10 maj 2012

Tvätt-apportering (Del 1 ordförståelse)

Hundredas förra månadsutmaning då vi skulle gå så många steg som möjligt gick käpprätt åt helvete för oss. Det började med att matte inte kom ihåg att starta "Runkeeper" när vi gick ut på promenad, så då kunde vi liksom inte mäta (och bevisa) att vi gått en herrans massa mil. Och sen när hon väl fick igång den, då passade jag på att vara magsjuk ett par veckor och då orkade jag inte gå speciellt långt alls. Så nu är vi laddade för Hundredas  nya månadsutmaning, och denna gång går det ut på att lära sig att skilja på så många olika saker som möjligt och hämta just den som matte ber om. Vi har tränat det här en gång förut för ca 2 år sedan, i början på vår apporterarkarriär. Fast då handlade det mer om att få mig att över huvudtaget hämta saker. Så nu går vi in in en ny fas då jag ska lära mig ordförståelse och koncentration. Kul!

Här kan ni se filmen som bevisar att det är möjligt!

Och idag började vi alltså träna på det här. Men min matte gillar att vara effektiv, så vi kombinerade det första ordet jag ska lära mig, strumpa, med att jag fick hjälpa till att ta ner den torra tvätten. Två flugor i en smäll!
Matte vet att hon inte får peka om det ska vara godkänt i tävlingen, men hej, vi har precis börjat!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.