Äventyrshunden Diesel

fredag 4 maj 2012

Men typ frisk

Under väldigt lång tid har jag inte orkat göra så mycket på grund av den däringa jobbiga magsjukan som jag dragits med alldeles för länge. Men nu börjar jag känna mig bättre. Mycket bättre. De senaste dagarna har jag kommit med lekinviter och matte har svarat med full glädje! Buskul! Och jag har även varit sugen på att träna igen, så när jag satt och stirrade ut klickern ifall den magiskt skulle börja klicka av sig själv så förbarmade sig matte över mig och vi tränade på några trix. Det blir ju lite knivigt med belöning när jag bara får äta mitt specialfoder och inget annat. Men matte tycker att det bara är nyttigt att vi får jobba med andra belöningar än bara godis. Och dessutom så ÄLSKAR jag mitt specialfoder så det funkar okej ändå som godisbelöning ifall inte mattes glada hejarop, kramar, pussar eller bus räcker.

Specialfoder i aktiveringsleksak funkar lika bra som leverpastej

Igår fick jag göra ett uppletande också. Ojojoj, vad det va roligt. Matte hade gömt en pappersbit ganska högt upp i en gran, men den tog jag busenkelt. Likaså tygtrasan som hon gömt halvt under en sten, inga problem för min supernos. Vinden låg helt rätt så jag sprang rakt på sakerna hon hade gömt. Det var nästan för enkelt.

Jag känner bestämt lukten av en pappersbit där borta! 

Och ikväll hände det två roliga saker, matte var på guidad vandring på ön och då passade jag på att busa med Myra, en jätterolig liten hundtjej som bor granne med mig. Vi sprang runt som galningar och fällde nästan krokben för deltagarna på två ben.


Ö-guidning


Men efter den guidade turen med Myra så hände det något smått fantastiskt. Då fick jag SPÅRA! Fattar ni hur roligt det va!?! Jag trodde att svansen skulle gå av för att jag var tvungen att glädjevifta så mycket när jag fick spåra! Halleluleja!

Kom igen husse, måste du gå så satans långsamt??!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.