Äventyrshunden Diesel

söndag 5 februari 2012

Kallt äventyr i Dalarna

Matte, husse och jag har varit på äventyr i Dalarna i helgen. Det var så roooligt! Det var jättelänge sedan jag var på äventyr, säkert en hel månad minst.
Vi åkte upp på fredagen och lyxsov på hotell i Falun. Jag gillar att sova på hotell, för till exempel när matte och husse försvinner och äter frukost någon annanstans så har de alltid med korv eller skinka när de kommer tillbaka. Så även jag får njuta av hotellfrukosten! Husse dumpades i Romme där han skulle åka skidor med sina polare, medan jag och matte åkte långfärdsskridskor på Runn. Det pågick ett motionskridskolopp där samtidigt, men vi valde att åka i vår egen takt och lite i kanten för att inte vara i vägen för de som tävlade. Det var Dalarnas kallaste dag denna vinter, -22 grader, så jag och matte tog det ganska lugnt. Hon höll noga koll så att jag inte fick kramp i tassarna. Ibland fick jag åka i hennes famn för att vila lite och värma upp tassarna. Det var snorhalt på isen, men jag kom på en taktik till sist. Det gick bäst att springa i trav, då fick jag bra fäste och tassarna höll sig varma. Eller så sprang jag i kanten på isen, där det var ett tunt lager med snö som gav bra grepp. Jag och matte avslutade dagen med att besöka Falu Koppargruva, ni vet där de gör Falu rödfärg numera, innan vi hämtade upp husse och brummade hemåt i äventyrsbilen. Vilken härlig helg!

Skulle jag hålla mig nära sa du matte?

Jag  tar ytterkanten matte!  

Lunch-dax med mitt favoritäventyrssnacks
som har  extra mycket energi i sig.
Matte och jag smög in i funktionärstältet
för att värma upp oss... 

Matte var så stolt över mig som sprang så fint bredvid henne! 

Promenix runt Falu koppargruva där det rök och pös ur underjorden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.