Äventyrshunden Diesel

torsdag 2 februari 2012

"Tränar" avslappning

Igår startade jag och matte en ny kurs hos Hundreda. Avslappning heter den. Personligen fattar jag inte varför man ska gå kurs för att lära sig slappa? Men matte menar att jag på det här sättet kommer vara ännu mer fokuserad när vi ska träna på roliga saker sen. Hmm, vi får se....

Men iallafall, idag körde vi första träningsspasset hemma. Matte passade på tiiiiidigt i morse när jag ändå är morgonseg. Det tyckte hon var smart, men det var ju mindre smart att träna med de nya supergoda godisarna som Camilla på Djurmagazinet rekommenderat. Jäkligt svårt att ligga still om allt man vill ha i världen just då är torkad kyckling som finns i matte hand!?!

Ser jag avslappnad ut tycker ni?

Men detta var en lustig lek. Jag fick godis när jag blinkade (?) och en gång gäspade jag och då fick jag smaka igen. Men när jag försökte rulla runt, gömma nosen under tassen, pussa matte på näsan, ja sånt som brukar löna sig så fick jag ingenting! En gång drog jag en djup suck och då fick jag massor av beröm och godis! Matte påstod att hon belönade mina lugnande signaler för att få mig att förstå att jag ska slappna av på filten. Jag tyckte det var rätt förvirrande det här faktiskt, även om vi bara körde ett 2 minuters pass. Får se om det klarnar imorgon.

Det är ju skönare och slappa om jag får ha taxen som kudde...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.