Äventyrshunden Diesel

onsdag 22 februari 2012

Hundens ABC

Ikväll har matte varit på kurs utan mig, men hon fick ändå lära sig saker om mig. Hon var i stora staden Stockholm hos Dogma och fick lära sig hur hon ska ta hand om mig om jag skulle råka skada mig när vi är ute på äventyr. Det hände ju en olycka när vi var på topptur på Helags förra vintern till exempel, då jag skar mig på mattes skidor. Men som tur var träffade vi då på en kille som kunde sy ihop mig mitt ute i vildmarken. Nu har man förmodligen inte sån tur varje gång man är ute och frilufsar att det bara dyker upp en veterinär sådär bakom en sten, så det är bra att matte har fått lära sig lite om första hjälpen för mig. Det var veterinär Ylva Trygger som guidade matte genom hundens ABC.

Ylva, med pudeln Inka på armen,
berättar om hur man tar hand om sårskador

Dogmas egen vakthund, Gindo,
 håller koll på gatan utanför

2 kommentarer:

  1. Ja, det var en givande kurs,vissa saker kan man ju förstås diskutera i oändlighet, men då hinner man ju inte gå igenom hela programmet. Hoppas att några viktiga grunder stannar kvar i det undermedvetna i alla fall om det skulle hända något, risken är ju förstås att man då blir så upp i varv att man inte kan tänka klart. Ses ikväll!

    SvaraRadera
  2. Kul att träffa dig där, det var lite oväntat! :) Det är bara att hoppas att man kommer ihåg allt nu bara om det händer något... Ses ikväll! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.