Äventyrshunden Diesel

måndag 4 juni 2012

Marsch pannkaka!

Tam-ta-daa!!! Min matte har varit lite pysslig (snarare mattes Lillasyster) och fixat lösrullar till mig. Matte fixade gammal vattenslang och Lillasyster klädde in dem i snyggt blått tyg som matchar mitt sök-täcke!
Vi var ju taggade till sök-kursen i söndags och hade äntligen skaffat oss allt som stod på utrustningslistan, men så blev det ingen kurs... Så idag på lunchpromenaden lurade vi grannen att hjälpa oss att träna på sökläxan. Jag fick springa som en skottspole mellan grannen Kathrine och matte och hämta lösrullar till höger och vänster när det viskades "Marsch" i mitt öra. Och tamejtusan om inte matte blev förvånad för att jag skötte mig exemplariskt. Jag sprang raka vägen mot Kathrine fast jag inte känner henne sådär väldans jättebra, hämtade lösrullen och sprang tillbaka som en kanonkula till matte och bytte lösrullen mot godis. Okej okej, jag hade inget som ens kan liknas vid ingångar, men vad tusan, det är ju första gången jag gör det här med en okänd person! Jag är nöjd med min insats och det verkar som om matte är det med!

På kvällspromenaden tränade vi på vittringsövningen med de nya lösrullarna och det var inga som helst problem för mig. Matte skickade mig medvetet på några tomslag bara för att jag ska veta att det inte alltid finns jackpot varje gång jag är ute och röjer i skogen. Det går bättre och bättre och jag springer mer och mer i den riktning som matte pekar. Så det börjar arta sig, nu längtar jag tills jag får börja söka efter personer i skogen!

PS. Jag hann busa lite med Myra och Smilla på kvällspromenaden också!

Här försöker jag springa ifrån Smilla, det är helt omöjligt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.