Äventyrshunden Diesel

torsdag 23 december 2010

Första träningspasset i blogg-apport-tävlingen

Jag och matte är med i en blogg-tävling som Hundreda har. Den går ut på att lära sig att apportera så många olika saker som möjligt. Nu har matte tänkt och tänkt för att klura ut hur hon ska få mig att tycka att apportering är kul. Hon bestämde sig för att helt skippa apportbocken och allt som liknar den och istället satsa på boll till att börja med. Jag gillar ju bollar och jagar gärna efter dem. Och nu upptäckte jag att om jag lämnar bollen till matte så fick jag mumsigt godis i utbyte. Detta anser jag vara en okej byteshandel. Matte bestämde sig även för att skita i att använda klickern i denna träning. Hon menar att jag har fått för mig att så fort hon klickar så släpper jag det jag har i munnen för att sno åt mig godisbiten som jag vet kommer efter klicker-ljudet. Ja, det är väl klart att jag gör, hon har ju lärt mig att göra så. Jag fattar ju vad klickern är och hon får skylla sig själv att hon inte kan klicka i rätt tid. Så vi kör utan klicker och busar bara lite och byter mot godis än så länge. För tillfället tyckte jag att detta var ganska kul! Matte får godkänt på första blogg-apport-träningen...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.