Äventyrshunden Diesel

onsdag 26 januari 2011

Matte är lycklig!

Matte skulle vilja tacka Emma för att hon drog igång blogg-apport-tävlingen! För i och med det har jag blivit väldigt bra på att apportera saker. Vi är uppe i 9 föremål nu som jag kan springa och hämta! Boll, trasa, svettig strumpa, tandborste, penna, Tiger, tejp, plånbok och det senaste: blöt vante. Matte testade på lunchpromenaden att låtsas-tappa sin vante och jag var genast där och hämtade upp den! När vi kom hem så la hon alla föremål på golvet på en och samma gång som jag skulle hämta vid rätt kommando. Det gick ganska bra faktiskt. Jag tog fel på boll/trasa men annars gick det helt okej.
Matte har märkt att jag har slutat att tugga på sakerna som jag hämtar så idag var hon tvungen att testa hur det skulle gå med en vittringspinne som jag ska apportera in till henne när jag spårar. Jag tycker de är så goda att tugga på så när jag spårade i höstas så var alla mina vittringspinnar söndertuggade... Men matte tog fram en vittringspinne inlindad i silvertejp, (ytterligare ett tips från Emmas Hundreda och Camillas Härliga Hundliv som botemedel mot febrilt tuggande på pinnarna) och tamejtusan om jag inte sket helt i att tugga på den pinnen när jag hämtade den åt matte. Matte blev överlycklig och jag fick äta nästan hur mycket korv jag ville ur godispåsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.