Äventyrshunden Diesel

tisdag 18 januari 2011

Slalomträning

Ikväll har jag och matte varit på agility. Det var jättesvåra övningar och jag tycker att det är alldeles för många hundar som kommer för nära mig så jag springer och morrar lite hela tiden. Men jag var taggad till tusen och matte hade svårt att få mig att INTE ta hinder. Jag ville ta alla hinder jag såg! Vi har ju tränat på att jag ska söka hinder och det var precis vad jag gjorde idag! Jag sökte allt! Dock gick övningarna idag ut på att träna snäva svängar så idag var det inte helt självklart i vilken ordning jag skulle ta hindren, så jag gjorde lite som jag tyckte passade mig. Jag blev frustrerad på matte för hon visade så dåligt vilket hinder jag skulle ta. Så jag skällde ut henne och talade om för henne att hon måste vara TYDLIG, annars gör jag som jag brukar, nämligen söker hinder. Matte är så extremt låååångsam ibland och då när hon visar med handen har jag redan sprungit förbi henne. Ska ta med matte ut i löparspåren och träna rusher med henne, för hon är inte Speedy Gonzales inte. Hon hänger inte med i mitt snabba tempo.

Bommen var extremt rolig att springa över idag, den sprang jag över flera gånger, fram och tillbaka, fast matte egentligen skulle få mig att starta på ett hopphinder bredvid. Så kan det gå, för jag tycker att agility är sååååå rooooligt!

Men något som gick väldigt bra idag var slalom! Matte var superstolt över mig. Jag har ju haft lite svårt för det där med slalom, jag ser inte riktigt pinnarna och så ska jag tydligen börja från samma sida varje gång, oberoende av vilken sida matte är på. Och det där har jag inte riktigt fattat. Men matte och jag har tränat med en ny taktik. Hon har inte sagt någonting, utan bara gått fram mot slalomhindret från olika håll och kanter och med mig på olika sidor och så har hon klickat med sin klicker när jag har gått in rätt. Och DÅ trillade poletten ner! Jag fattade ganska snabbt vad jag skulle göra för att få ett klick och en godis. Vi tränar fortfarande på detta, men jag blir säkrare och säkrare. Och när vi kör en hel agility-bana så saktar matte ner nu när vi kommer till slalomen så att jag ska hinna tänka vad jag ska göra. Hon menar att farten får komma sen. Och det funkar! Jag börjar fatta! Halleluja!

2 kommentarer:

  1. Va kul med agility! vart tränar ni?

    SvaraRadera
  2. Vi tränar med Uppsala Hundvänners lokala kennelklubb. Det har vinterträning inomhus i ett ridhus strax utanför Uppsala. Lilla Blomsberg heter det. Det kostar 500 kr för hela vintern och man får vara där hur mycket som helst. Om man vill ha ledarledda träningar så är det måndag, tisdag, torsdag kväll och banträning på helgerna vid lunchtid tror jag att det är. Hur bra som helst! Häng på vetja!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.