Äventyrshunden Diesel

söndag 9 januari 2011

Skidsemester

Ledsen att jag inte har bloggat på ett tag, men jag har varit på skidsemester med husse och matte! Och i fjällen finns det tydligen inget internet...
Jag har varit i Funäsfjällen och dragit runt matte och husse på längdskidor i superfin fjällskog. Längsta sträckan jag drog dem blev 16 km, men oj då var jag trött sen. . Matte och husse passade på när jag var som mest utpumpad att åka lite slalom och telemark i Ramundberget, för det fick jag tydligen inte följa med på. Jag hävdade att jag visst kunde följa med, åka lift kan ju inte vara så svårt och nerför är det ju bara att springa av bara tusan! Men nej, jag fick vara hemma och vakta stugan, vilket jag gjorde högljutt till en början. Men sedan tog tröttheten över och jag bestämde mig för att bädda ner mig i husses säng och vila musklerna till kvällspasset i längdspåren. Som tur var kom matte och husse tillbaka varje gång de lämnade mig ensam! Tur det, för jag var lite orolig för att de inte skulle göra det... Åh, ja just det ja, jag glömde nästan berätta att jag har nu lärt mig att hämta mattes svettiga strumpor! Vi är ju med i Hundredas blogg-apport-tävling där jag ska lära mig att apportera så många saker som möjligt. Husse tyckte det var elakt att ta just svettiga strumpor för han menar att de luktar INTE smaskens, men där håller jag inte med husse...Mattes svettiga strumpor luktar kardemumma!


Min och mattes härliga morgontur
då vi fick "rippa" hela skate-spåret i morgonsolen.

Puh, ibland måste jag vila,
för matte är inte helt lätt att dra på i uppförsbackarna..
Man kan ju tycka att hon skulle göra liiite själv...2 kommentarer:

 1. Riktigt kul att se honom dra! Han älskar det verkligen :)

  Matten vill lära sig att åka skidor här... :P Ser så härligt ut!

  Emma & Arrac
  www.hundreda.se

  SvaraRadera
 2. Klart du ska åka längdskidor! Så fort du blir frisk kan vi ha skidskola! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.