Äventyrshunden Diesel

torsdag 13 januari 2011

Lukt-kurs

Ikväll har jag och matte varit på luktdiskrimineringskurs. Oj, svårt ord att skriva. Jag fattade lika lite som ni vad det var för något när matte berättade. Men när vi väl var där så var det ju inga konstigheter. Det var ju som att vara på kantarell-sök-kurs med Hundreda och Härliga hundliv. Exakt samma grej, fast just idag skulle jag lära mig att skilja ut mattes nyckelknippa bland massa andra mattars nyckelknippor. Inga konstigheter för mig som är drillad kantarell-hund, jag bjöd till och med på en sitt-markering när jag sniffat reda på mattes nycklar, vilket imponerade på instruktören. Matte var väldigt stolt över mig idag! (Hon var inte lika stolt över mig på agility-träningen i tisdags för då verkade jag ha glömt allt som jag lärt mig under hösten, men jag skyller på att de andra hundarna var så skälliga... )

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.