Äventyrshunden Diesel

tisdag 18 januari 2011

Nosa efter nycklar och annat skoj

Matte och jag har kört ett lunchträningspass.
Idag har jag tränat på att gå till korgen och sätta mig där när det plingar på dörren. Förut brukade jag skälla när det plingar på dörren, men numera tycker jag att det är smartare att gå till min sovkorg, för då får jag nämligen smarrigt godis!
Jag har även tränat på att nosa upp mattes nycklar som hon gömmer på olika ställen i lägenheten. Jag hittar dem alltid och jag sätter mig och markerar så att matte verkligen ska förstå att jag har hittat dem. Vi fick ju hemläxa från luktkursen i förra veckan, så det är bäst att vi tränar ordentligt tills på torsdag då det är dags igen.
Jag håller också på att lära mig två nya saker som jag ska hämta i Hundredas blogg-apport-tävling. Nu ska jag försöka skilja på plånbok och tejp. Ganska klurigt tycker jag, då det är mycket roligare att hämta tejpen än plånboken. Tejpen har mer greppvänlig form för min mun så jag brukar alltid ta den först även fast matte säger att jag ska hämta plånboken. Nu är det inga problem för mig att hämta saker åt matte, det gör jag så gärna. Nu gäller det bara att lära sig vad som är vad. Matte hälsar att hon har filmat när jag plockar upp 6 saker i rätt ordning. Hon har försökt ladda upp filmen i 3 dagar nu, men det verkar inte fungera. Hon får nog vackert vänta tills hennes IT-support kommer hem från skidresan i Alperna.

Nu ska jag vila ett tag så att matte får jobba ifred.


2 kommentarer:

  1. hej, såg ditt meddelande först nu! Någon annan dag du kan? Eller någon dag nästa vecka?

    SvaraRadera
  2. Nästa vecka får det bli isåfall!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.