Äventyrshunden Diesel

torsdag 20 januari 2011

Ganska slö dag idag

Oj, idag har jag varit trött. Matte har inte varit så snabb hon heller idag. Det tar på krafterna att åka skidor i  två mil och springa efter löptikar... Idag har jag bara tagit det lugnt och gått mysiga promenader med matte i skogen. Det var så härligt att gå i skogen, fåglarna kvittrade och luften var alldeles klar. Kändes som vår nästan. Matte och jag gick bara och filosoferade och gick i våra egna tankar. Inga träningskommandon, bara snosade och hade det skönt. Jag höll mig intill matte hela tiden och höll koll på henne så att hon inte skulle vandra vilse i sina tankar. Annars har jag mest sovit mig igenom dagen.

Jag var så trött idag att jag knappt brydde mig att vi var hos veterinären på eftermiddagen. Jag skulle få min 2-årsspruta idag och jag åt lugnt korv ur mattes hand medan jag fick sprutan. Veterinären klämde och kände på mig och konstaterade sen att jag var ganska vältränad och att jag var frisk som en nötkärna!
(Husse, om du läser det här borta på din resa, så ska jag hälsa från veterinären att jag hade superfina tänder! Och det är tack vare dig! Jag vet att jag åmar mig och protesterar lite när du ska borsta mina tänder, men det är bra att du är envis så att mina gaddar blir borstade trots allt!)

På kvällen var vi på luktdiskrimineringskurs igen hos Hundens hus i Uppsala. Tillfälle nummer två bjöd på en del kluriga saker. Jag skulle lukta reda på en kotte som matte hade hållit i bland andra kottar. Det gick sådär eftersom jag tyckte att jag skulle apportera in nästan alla kottar till matte utom just den som hon hade hållit i. (Emma, det är din blogg-apport-tävlings fel.... ;) Men när jag skulle nosa på fyra olika burkar och lista ut vilken som var te i, så lyckades jag jättebra och visade upp min fina sitt-markering också! Fast först satte jag mig PÅ burken, men efter lite justering från matte med korv och klick, så satte jag mig INTILL rätt burk.

Nu är det sov-dax. Nu när husse är bortrest passar jag på att sova på hans sida i sängen, bredvid matte. Husses kuddar är så sköna och jag kan buffa upp dem så att det blir ett perfekt ryggstöd.
God natt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.